Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Mörka krafter

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

12-15 år.
Torsten Bengtsson har skrivit en berättelse som redogör för delar av Europas mörka historia och kopplar den till dagens främlingsfientlighet och antisemitism. Samtidigt är det en fin skildring av vänskap och inte minst den första kärleken.

Jon och Rita går i åttan. En händelse i omklädningsrummet efter gympan får dem att genom ett skolarbete fördjupa sig i andra världskriget och Förintelsens mörker.

De vill ta reda på vad som hände och försöka förstå hur och varför det kunde ske. De intervjuar en person som överlevt Förintelsen och får ta del av en historia de knappt kan ta in.

Samtidigt klottras hakkors på väggarna i skolan, nazistmöten arrangeras och flyktingförläggningen, där Jons och Ritas kompis bor, brinner ner. En mörk kraft håller på att ta över och Jon och Rita råkar, genom sitt skolarbete och engagemang, riktigt illa ut.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

148

Förlag

Språk