Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Det brinner, Chamir

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

9-12 år.

Julias högsta dröm är på väg att bli sann. Snart är hon hästägare och det perfekta sommarlovet väntar. Eller? Om bara Chamir går igenom veterinärbesiktningen blir hon Julias egen häst. Då väntar det perfekta sommarlovet.

Men det blir inte som Julua har tänkt sig. Det är den varmaste sommaren på länge. Torka och bränder sprider sig och foderbristen blir påtaglig.

Och plötsligt befinner sig Julia och Chamir i fara. Värmen trycker, paniken växer och spänningen med foderbristen stegras. Hur ska det gå för hästarna i stallet? Kommer Julia att få ett perfekt sommarlov till slut?

En aktuell bok om hur klimatet kan påverka oss och hur människor hanterar sin oro på olika sätt.

Det brinner, Chamir! är en spännande bok för alla hästintresserade och för alla som växer upp och ställs inför situationer som man inte alltid kan påverka men som man på något vis måste hantera.

Angelica Öhrn har gett ut "Drömmen om Chamir" och "Chamir och sommarpokalen". "Det brinner, Chamir!" är en fristående fortsättning.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

172

Språk