Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Lowkey

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Unga vuxna. Hysteriskt rolig, språkligt glädjepiller, djupt sorglig, en exakt känsla för uttryck och stämning, - det är några av lovorden som haglade över Melody Farshins debutroman Mizeria. Nu kommer den fristående tvåan. Alis bästa vän Osman är död. Han sköts till döds mitt på torget. Vem som gjorde det är en gåta.

Ali, som först var misstänkt själv, har släppts ur häktet. Men vad hjälper det när han nu är stämplad som kriminell och tydligen har umgåtts i helt fel kretsar? Hans tvillingsyster Aicha kämpar med sina känslor för Nano och gör tjänster åt honom i häktet. Men kan hon lita på honom? Hur förändrar man bilden av sig själv när alla på förhand tycks ha bestämt sig för vem – och vad – man är?

Melody Farshin väjer inte för svåra frågor när hon med exakt gehör skildrar en grupp unga som alltför sällan får känna igen sig i den svenska skönlitteraturen.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

156

Språk

Ingår i samlingsverket

Namn

Första publikation

ja

Språk