Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Ingen kommer undan

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Sebbe och Connor ser supermycket fram emot att åka på klassresa. Connor, som har stökiga hemförhållanden skolkar ofta och efter en incident med klassens självutnämnde kung, Wille, så blir han avstängd och får inte åka med. Sebbe saknar Connor och står inte ut med Wille så han tänker ut en plan. Han ska smuggla in Connor på klassresan. Han möter Connor vid bussen men på väg därifrån går de vilse och träffar en gammal gubbe. Han bor i närheten och är mycket missnöjd med dagens ungdom och att granngården ska invaderas av klassresor var och varannan vecka. Connor och Sebbe ser konstiga texter, ritningar och dunkar med bensin. Han tänker elda upp klassen! Nu måste de varna alla. Men det är lättare sagt än gjort när Connor redan är i onåd och gubben presenterar sig för fröken som en snäll gubbe.

Lars Winnerbäck är mer känd som musiker men har tidigare illustrerat en bilderbok skriven av Ann-Christine Magnusson. Ann-Christine Magnusson och Anna Knutsson har tidigare skrivit flera böcker ihop, men skriver även manus till tv, film och teater.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

243

Förlag

Språk

Illustratör

Lisätietoja

Text: Anna Knutsson & Ann-Christine Magnusson, bild: Lars Winnerbäck.