Onämnbara

Typ

tecknade serier, album

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

En färgstark, gripande serieroman om livet bland judiska invandrare från Östeuropa i förra sekelskiftets New York, sett genom tvillingsystrarna Esther och Fanje, varslivsöden följer radikalt olika vägar.

Onämnbara handlar om kvinnor, makt och kroppar, om ett samhälle som kräver kamp av sina medborgare och om den judiska erfarenheten. en hyllning till människans mänsklighet på randen till avgrunden.

Det myllrande, stökiga gatulivet på New Yorks Lower East Side är för sexåringarna Esther och Fanje både en spännande lekplats och en livets skola, där läxorna lärs ut snabbt och ofta brutalt. Som tonåringar tar de sina första steg ut i en större värld: Esther jobbar för en kvinna som driver en burleskteater och en bordell, Fanje åt en barnmorska som också utför illegala aborter. Slutligen ser vi dem som vuxna kvinnor vilka kämpar för att erövra sin lilla del av »lyckans land«. Steget mellan att nätt och jämnt överleva och att ha stor framgång kräver plågsamma beslut av båda systrarna - beslut vars tragiska följder de inte rår för.

LEELA CORMANs berättelse handlar om kvinnor, makt och kroppar, om ett samhälle som kräver kamp av sina medborgare och om den judiska erfarenheten. Onämnbara är en hyllning till människans mänsklighetpå randen till avgrunden.

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

203

Förlag

Språk

Översättare