Sivupiirin Päivän täyt

Sivupiiri: Ajankohtaista | Täky

Prinsessa Pikkiriikki ja huutava vääryys

Prinsessa Pikkiriikki ja huutava vääryys

20.1.2020 | Jaa täky | Teostiedot
Prinsessa Pikkiriikki on kyllästynyt kaikkiin aikuisten typeriin sääntöihin, miksi esimerkiksi huoneiden pitää olla siistejä ja miksi pitää herätä vaikka on pimeää kuin mörön pyllyssä? Ja kun Pikkiriikki ei kerta kaikkiaan jaksa selittää kaikkea aikuisille, on jutut koottu nyt tähän kirjaan. Tässä kirjassa siis kaikki säännöt niin kuin ne pitäisi mennä, että aikuiset voi lukea, oppia ja lopettaa sen turhan jankuttamisen! Hannele Lampelan ja Ninka Reitun Prinsessa Pikkiriikki ja huutava vääryys tarjoilee hassuttelua Pikkiriikin tyyliin.

Suomea lohikäärmeille

Suomea lohikäärmeille

16.1.2020 | Jaa täky | Teostiedot
Säätyjako sanelee elämää, eriarvoisuus rehottaa ja tasavaltalaismieliset anarkistit yrittävät murtaa Suomen kuningaskunnan valtarakenteet. Kansa on köyhää ja toiset taas elävät yltäkylläisyydessä. On Timin syntymäpäivä ja ovelle tuodusta paketista ei löydy ihan mieluista lahjaa, lootassa on nimittäin lohikäärme. Pieni ja hankala koulutettava, joka päräyttää kämpän heti uuteen uskoon. Kun Timin lohikäärme karkaa yläluokan veneeseen, törmää hän Magdalenaan, joka yllättäen myöhemmin kutsuu Timin kavereineen bileisiinsä. Porukka päättää ottaa kutsun vastaan, eikä reissu ihan karmea ole, sillä Tim törmää salaperäiseen ritarisuvun tyttöön, Lynxiin. Sitten kaikkien rakastama, juuri avioitunut prinsessa murhataan ja syyllisten etsintä alkaa. Mitä tekemistä Timin entisellä tyttöystävällä on tapauksen kanssa, mitä Magdalenalla on mielessään ja miten käy Timin ja Lynxin? Briitta Hepo-ojan kiehtova, tuore Topelius-voittaja Suomea lohikäärmeille.

Muttinen ja äiti

Muttinen ja äiti

13.1.2020 | Jaa täky | Teostiedot
Kun äiti ei jaksa olla äiti ja vauva ei jaksa olla vauva, voi osia vaihtaa. Äiti pääsee nukkumaan ja Muttiselta taas ei hommat lopu, kun pitää soittaa, järjestellä, siivota ja lähteä ulos kauppaan. Mutta kun äiti herää päiväunilta, tuleekin melkoinen kiire... Hanna Krogeruksen ja Erika Kallasmaan vauhdikas Muttinen ja äiti.

Isadella - Sydän kylmänä

Isadella - Sydän kylmänä

9.1.2020 | Jaa täky | Teostiedot
Isadellan perhe muuttaa tiuhaan, niinpä hän on rakentanut imagonsa sellaiseksi, että turhat kaveriksi pyrkivät pysyvät varmasti loitolla. Mitäpä se hyvää tutustua, jos pian kuitenkin edessä on muutto ja uudet ihmiset. Ja kun Isadellalla on kaiken lisäksi kolme äitiä ja äideillä vielä yksi oudompi salaisuus, ei tytön elämä ole mitenkään helpoimmasta päästä. Kaksi kuukautta uudessa koulussa ja Isadella nököttää jo kolmatta kertaa reksin kanslian edessä odottamassa puhuttelua. Viereen ilmestyy koulun säbätähti, ärsyttävän ihana Fairuz, joka ei todellakaan ole menossa puhutteluun, vaan noutamaan matikkakilpailun ykköspalkintoa, kuinkas muutenkaan... Kuvis on ainoa aine, joka kiinnostaa Isadellaa ja kuvistunneilla eräs Minna alkaa hanakasti hieromaan tuttavuutta hänen kanssaan. Mihin kaveruus Minnan kanssa kapinallisen tytön vie, meneekö tuttavuus Farin kanssa yhtään pidemmälle ja selviääkö Isadellalle vihdoin, että kuka äideistä on hänen oikea äitinsä? Sari Luhtasen Isadella - Sydän kylmänä on vauhdikas ja nopealukuinen avaus uudelle sarjalle, jonka toinen osa Sydän murskana ilmestyi juuri.

Tyttö joka pelasti joulun

Tyttö joka pelasti joulun

20.12.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Sivupiiri hiljenee hetkeksi ja palaa takaisin tositoimiin loppiaisen jälkeen. Oikein mukavaa, rentouttavaa ja taianomaista joulua ja vuodenvaihdetta ihanien kirjojen parissa!Joulun taikaa ei ole ilman lasten toiveita ja jos ei ole taikaa, niin joulupukki ei pysty matkustamaan maailman ympäri yhdessä päivässä. Taikuus on hiipumassa ja joulupukilla on Tonttuvaarassa täysi härdelli päällä kun vihaiset peikot aiheuttavat harmia. Amelia tarvitsee apua ja hän toivoo sitä joulupukilta. Myös joulupukki on pulassa ja näyttää siltä, että koko joulu on peruttava. Kuinka joulun käy? Matt Haigin ja Chris Mouldin jouluseikkailu Tyttö joka pelasti joulun.

Joulu juksaa

Joulu juksaa

16.12.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Filippa, aasi Antero ja Kissa Nokonen valmistautuvat joulun viettoon ripustelemalla joulukoristeita ja täyttelemällä sanaristikkoa. Suklaat loppuvat kesken kaiken ja kauppareissulla Filippa törmää joulupukkiin. Sama homma käy myös Kanille ja aasi Anterolle, mutta miten ihmeessä joulupukki voi löytyä eri paikoista? Marika Maijalan ja Juha Virran hurmaavan veikeä ja värikäs Joulu juksaa vie hauskasti joulutunnelmaan.

Ikimaa - kuiskaajien kilta

Ikimaa - kuiskaajien kilta

12.12.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Oliver ja Kalla pakenevat kuiskaajaeläintensä kanssa julmaa kuningasta. Matka on täynnä vaaroja ja pelottavan outoja houkutuksia, eikä ystävysten välitkään enää ole entisellään. Oliver haluaa löytää äitinsä keinolla millä hyvänsä, kuuleekin äidin kutsuvan häntä ja päättää vastata kutsuun kertomatta kenellekään. Päätyykö Oliver äidin luo, löytääkö kuningas kuiskaajat ja kuka muu on heidän perässään? Kimmo Ohtosen jännä Ikimaa – kuiskaajien kilta jatkaa soturin tien tarinaa.

Jouluinen Myry

Jouluinen Myry

9.12.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Korvatunturilla kaikki on mallillaan joulun valmisteluissa ja niin Joulupukki lähtee jakamaan lahjoja. Myry kuitenkin huomaa, että yksi paketti tippuu reestä keskelle metsää ja eihän pakettia tietenkään voi sinne jättää, vaan se pitää toimittaa saajalleen. Myry ottaa homman hoitaakseen, mutta onko tehtävä sittenkään kovin helppo? Henna Ryynäsen vauhdikas Jouluinen Myry avaa Joulupukin pörröisestä Myry-koirasta kertovan sarjan.

Jaan ja Jäähammas

Jaan ja Jäähammas

5.12.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Milla-muorin hoiviin jätetty Jaan erotetaan koulusta kahdeksi viikoksi ja rangaistukseksi hänet lähetetään työkomennukselle Välimaan sahalle. Pahinta kaikista rangaistuksessa on se, että sahan omistaa pahimman kiusanhengen, Leon, isä. Jaan ei halua mennä töihin ja päättää lähteä vanhempiensa luona vierailevan äitinsä luo etelään, luvatta. Mutta kun poika pääsee junaan, tyssää matka heti alkuunsa kamalaan sumuun, jonka keskeltä kuuluu karmeaa karjuntaa. Mikä on tuo sumu ja millaisista olioista lähtee niin hurjaa karjuntaa? Näitä Jaan alkaa selvittää ystävänsä Titin kanssa, apunaan muutama neuvo, noitapussi ja mustapuinen keihäs. Mervi Heikkilän jännä seikkailu Jaan ja Jäähammas.

Hilja ja operaatio joulun taika

Hilja ja operaatio joulun taika

2.12.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Joulukalenterin luukkuja availlaan varmasti innolla kodeissa näinä päivinä ja niin tehdään myös vihreässä talossa. Hilja on päättänyt kuukaudessa selvittää kolme tärkeää juttua: ”a) onko tonttuja oikeasti olemassa b) mihin lahjat hävisivät tuulikaapista ja c) voivatko asiat, joita ei näe, olla totta.” Joulun odotus menee Hiljalta vauhdikkaasti ja jännästi salaisen operaation parissa. Onko joulu siis isosisko Veinin väittämä mainostemppu vai onko joulussa oikeasti taikaa? Heidi Viherjuuren ja Nadja Sarellin Hilja ja operaatio joulun taika.

Suojaava kerros ilmaa

Suojaava kerros ilmaa

28.11.2019 | Jaa täky | Teostiedot
14-vuotias Kepa harrastaa äitinsä kanssa postcrossingia, eli postikorttien lähettelyä. Nyt he ovat matkalla Ahvenanmaalle seurassa, jotka elävät aikaa jo, kun Kepa on vasta ajassa vielä. Kepa ei voi kuitenkaan rentoutua, koskaan, sillä aina on mietittävä miten itsensä asettelee, millaisiin tuoleihin mahtuu, millaisiin ei ja miten olisi mahdollisimman vähän toisten tiellä ja huomion kohteena. Ryhmään ilmaantuu kuitenkin toinen nuori, kummallinen ja valtavan pitkä, suitsukkeilta ja partavedeltä tuoksahtava tyyppi, joka on pukeutunut mustaan pitkään takkiin, mustiin farkkuihin ja mustaan huopahattuun. Nuoret löytävät yhteisen sävelen nopeasti ja reissusta tulee kuin tuleekin oikein mielenkiintoinen. Johanna Hulkon ylipainoisuutta, itsetuntoa ja erilaisuutta käsittelevä Suojaava kerros ilmaa.

Operaatio Narsissi

Operaatio Narsissi

25.11.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Poliisi on ratkaissut Etsiväkaksikon haikaileman jutun, jossa varas kähveltää kukkopuku päällään liikemies Valdemar Viidalta melkein miljoonan kruunun arvoisen taideteoksen nimeltään Narsissi. Taulu on edelleen hukassa ja Oliver onkin sitä mieltä, ettei tapausta ole ratkaistu kokonaan ennen kuin Narsissi löytyy. Lapset menevät katsomaan kukkovarkaan taloa, josta Otto-koira löytää mielenkiintoisen avaimen juuri ennen kuin äkäinen naapuri ajaa lapset tiehensä. Liittyykö avain rikokseen ja miksi kukkovarkaan naapuri on niin kovin vihainen? Jørn Lier Horstin ja Hans Jørgen Sandnesin jännä ja viihdyttävä Operaatio Narsissi jatkaa mainiota Etsiväkaksikko-sarjaa.

Comedy queen

Comedy queen

21.11.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Sashan äiti oli lähes aina surullinen ja masentunut, ja sitten hän tappoi itsensä. Sasha päättää itse olla jotain ihan muuta, hän tekee listan, johon laittaa ylös kaikki vältettävät asiat (siis kaikki mitä äiti teki ja mistä äiti piti) ja päättää ryhtyä standuppariksi, vaikka mikä olisi. Isä, eno ja kaverit ihmettelevät tytön muuttumista, vaikka Sasha itse vakuuttaa olevansa täysin normaali. Sasha harjoittelee vitsejä, toteuttaa listaansa, eikä itke, koskaan. Mutta onko kaikki hyvin, jos koko ajan vakuuttaa olevansa iloinen ja normaali? Aukeaako Sashan lukot ja uskaltaako hän antaa surulle vallan? Jenny Jägerfeldin surullinen, mutta myös hauska Comedy Queen.

Totti ja saksipotku

Totti ja saksipotku

18.11.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Oi että tätä jalkapallohuumaa, kun Huuhkajat varmisti EM-lopputurnauspaikan viime perjantaina! Mikään ei Totin mielestä ole mahtavampaa kuin jalkapallo ja nyt valmentaja antaa pienen porkkanan seuraavan ottelun upeimman maalin tekijälle. Ja mikäpä se hienommalta näyttäisi kuin saksipotkumaali. Totti päättää oppia tuon huiman tempun ja taitaapa se pallo sitä opetellessa pomppia niin lamppuihin kuin naapurin pihalle. Ehtiikö Totti oppimaan potkun ja pääseekö hän koettamaan sitä ottelussa? Mika Wickströmin ja Mari Ahokoivun Totti ja saksipotku aloittaa mukavasti uuden helppolukuisen sarjan nuoresta jalkapallosankarista.

Sadie

Sadie

14.11.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Äiti on jättänyt Sadien ja pikkusiskonsa Mattien omilleen, kun tytöt olivat pieniä. Sadie romahtaa totaalisesti kun pikkusisko Mattie, hänen koko maailmansa, löytyy murhattuna. Poliiseilla ei ole epäiltyjä, mutta Sadie on täysin varma tappajan henkilöllisyydestä ja päättää kostaa, hinnalla millä hyvänsä. Niinpä tyttö ostaa auton ja lähtee jahtaamaan syyllistä. Mihin takaa-ajo vie ja mitä kaikkea kuvottavaa pahuutta selviää matkan varrella? Courtney Summersin pysäyttävä Sadie, jossa Sadien kerronta ja toimittaja West McCrayn podcast johdattaa lukijaa vuorotellen julmaan ja kammottavaan tapahtumavyyhtiin. ”Aion kaivertaa nimeni hänen sieluunsa.” s. 54

Eeron traktorikoulu

Eeron traktorikoulu

11.11.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Traktorit ovat Eeron mielestä ihan parasta maailmassa, niinpä hän päättää perustaa traktorikoulun. Eero laittaa ilmoituksen lehteen, oppilaita löytyy mukavasti ja koulu alkaa. Ja kun lumi peittää koko tienoon, on hyvä, että traktorikuskeja löytyy. Emelie Andrénin ja Salla Savolaisen hauska Eeron traktorikoulu.

K15 - lupauksia

K15 - lupauksia

7.11.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Isä on vihdoin kuvioissa ja saapa Roni vielä uuden (vanhan) ja mageen vaaleanpunaisen mauton, joka herättää hilpeyttä koulun muissa oppilaissa. Samat tyypit aukovat aina päätään, Ronilla meinaa mennä kuppi totaalisesti nurin, mutta onneksi on Sara ja Niko, jotka pitävät Ronin puolia. Roni tutustuu hiljalleen isäänsä ja isät poikineen päättävätkin lähteä mökkeilemään keskenään. Homma vaikuttaa mahtavalta siihen saakka, kunnes Ronin isän veli poikineen astuvat kuvaan. Miten pojat selviävät eräjormailureissusta? Jyri Paretskoin hauskaa ja nopealukuista K15-sarjaa jatkaa K15 - lupauksia, kannattaa lukaista myös sarjan aiemmat osat!

Poika joka menetti muistinsa

Poika joka menetti muistinsa

4.11.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Tällä viikolla julkistetaan tämän vuoden Finlandia-palkintojen ehdokkaat, lasten- ja nuortenkirjallisuuden ehdokkaat niistä ensimmäisenä huomenna ti 5.11. klo 10. Vuonna 2013 palkinnon sai Kreetta Onkelin Poika joka menetti muistinsa, jossa nimensä mukaan seikkailee Arto, joka menettää muistinsa. Arto ei siis muista yhtään mitään ja yrittäessään löytää jotain tunnistettavaa, törmää hän Kimoon ja lähtee pojan matkaan. Mitä kaikkea Arto Kimon kanssa kohtaakaan? 

Veren ja luun lapset

Veren ja luun lapset

31.10.2019 | Jaa täky | Teostiedot
On ollut kuolonnäkijöitä, yhdistäjiä, vettenkäskijöitä, tulennostattajia, tuulenherättäjiä, maanvyöryttäjiä+takojia, valonkantajia, parantajia+langettajia, näkijöitä ja kesyttäjiä. Silloin kun magiaa vielä oli. Kuningas päätti kuitenkin hävittää magian Orïshasta kokonaan, eikä mikään ole ollut entisellään karmean puhdistuksen jälkeen. Zélie on divîni ja valkeahiuksiset divînit ovat kuninkaan käskystä kaikkien hyljeksimiä matosia. Jos magiaa ei olisi viety pois, saisivat kaikki divînit kykynsä 13 vuotta täyttäessään, ja muuttuisivat majeiksi. Mutta magiaa ei ole. Käy kuitenkin niin, että talismaaneja huuhtoutuu merestä ihmisten ilmoille ja on yksi, Zélie, joka voi palauttaa magian takaisin maailmaan talismaanien avulla. Prinsessa Amari päätyy varastamaan yhden talismaaneista ja pakenee sen kanssa törmäten Zèlieen, jonka anelee auttamaan itseään. Mutta onnistuvatko nuoret matkaamaan hurjan tien magian palauttamiseksi, kun perässä on raivoisa prinssi Inan ja kuninkaan verenhimoiset joukot? Tomi Adeyemin verinen ja vangitseva Veren ja luun lapset.

Katoava muumio

Katoava muumio

28.10.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Apassit saavat tällä kertaa tutkittavakseen katoavan muumion arvoituksen. Ateneumiin tulee egyptiläisen taiteen näyttely, jonka vetonaulana on aito muumio. Kesken näyttelyn avajaisten tapahtuu kuitenkin kummia, valot sammuvat, musiikki katkeaa, sarkofagin luota alkaa kuulua suhinaa ja ilmaan leviää eksoottinen tuoksu. Sarkofagi leimahtaa siniseen hehkuun, arkusta nousee punasilmäinen muumio, joka tempaisee arkun olalleen ja sitten sekä sarkofagi että muumio katoavat. Onnistuvatko Apassit selvittämään tämän hautausmaalle ja muinaisen Egyptin salaisuuksiin vievän tapauksen? Tapani Baggen ja Carlos da Cruzin jännä Katoava muumio.

Sivut