Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Sivupiirin Päivän täyt

Sivupiiri: Ajankohtaista | Täky

Sydänhengitystä

Sydänhengitystä - kirjan kansikuva

Sydänhengitystä

17.1.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Tiiran suunnitelmissa on elämä matkustellen valtameritutkimuksen ja -suojelun saralla ja matka Filippiineille mertensuojeluprojektiinkin on jo varattuna. Hommat poikaystävä Henrin kanssa sujuvat mukavasti, vaikka hirveän vakavasti Tiira ei heidän yhteistä tulevaisuutta ole ajatellutkaan. Helliä hetkiä luonnollisesti vietetään ja ehkäisystä huolehditaan. Kaiken pitäisi olla ok, kunnes kuitenkaan ei ole: raskaustesti näyttää positiivista. Miten se voi olla niin, että toiset eivät tule raskaaksi millään ja toiset tulevat, vaikka ehkäisystäkin huolehditaan? Ja miksi tämä sattuu juuri Tiiralle, joka haluaa elää riippumatonta elämää, lapsettomana? Onneksi Tiira tietää kyllä heti mitä haluaa, mutta kaikki eivät ole hänen kanssaan samaa mieltä. Anu Holopaisen Sydänhengitystä kertoo kipeän ja kaunistelemattoman tarinan ei-toivotusta raskaudesta ja oikeudesta tehdä oma valinta.

Vattumato

Vattumato - kirjan kansikuva

Vattumato

14.1.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Zacharias Topeliuksen (14.1.1818 – 12.3.1898) ihana satu Vattumato vie seikkailuun vattujentäyteiseen metsään. Teresia ja Aina puhdistavat vattuja ja pelastavat niiden seasta löytyneen vattumadon. Mutta tytöt eivät tiedäkään, että pelastaessaan madon hengen he pelastavat itse kuninkaan. Tytöt lähtevät keräämään lisää marjoja talven varalle ja löytävätkin hurjan suureen vattumetsän, joka pursuaa kypsiä ja herkullisia vattuja. Niitä poimiessaan tytöt unohtavat niin ajan kuin myös tien kotiin. Kun väsyneet ja nälkäiset tytöt sitten haaveilevat leivästä, ilmestyy leipä heille. Tytöt saavat syötävää kyllikseen sekä turvallisen ja hyvän yösijan. Aamulla heille sitten selviää kuka auttaa heitä vuorostaan.

Lappilainen

Lappilainen - kirjan kansikuva

Lappilainen

10.1.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Poika – murha seitsemännellä luokalla -kirjasta tuttu Hege vaihtaa kuvataideluokalle ja heti kouluvuoden alussa luokka lähtee leirikouluun Lappiin, Savukoskelle. Mukaan valvojaksi lähtee myös Hegen poliisi-eno Ola, jolla on työn alla erämaamökki samalle seudulle. Ohjelmassa on ainakin kanoottiretki, yön yli -vaellus tunturiin, vierailut kaivoksella ja itetaiteilijan tiluksilla. Koululaiset yöpyvät leirikeskuksessa, jonka pitäjä Annmari Aikio toimii myös yhtenä leirikoulun valvojana ja Annmarin poika Jouna auttelee äitiään leirikeskuksen töissä. Selviää, että Jounan isä on kuollut vuosi aiemmin ja muitakin samankaltaisia bakteerin aiheuttamia outoja kuolemia on sattunut lähivuosien aikana. Utelias kun luontojaan on, Hege tarttuu kuolemiin ja alkaa tutkia mahdollista aiheuttajaa. Kiinnostus lisääntyy kun selviää, että paikallinen itetaiteilija käyttää bakteereja taideteoksessaan ja malmikaivoksella käytetään bioliuotusta. Annmarin käly taas on sitä mieltä, että syypää kuolemiin on piru. Legenda nimittäin kertoo, että Aikion suvun esi-isä on luvannut pirulle viiden miehen hengen vastineeksi siitä, että se jättää porot rauhaan. Kukaan ei ota Hegeä tosissaan, vaikka oikeuslääketieteellisessä laboratoriossa kuolinsyytutkijana työskentelevä kummitäti Mallakin toteaa jutun tutkimisen arvoiseksi. Sitten yksi leirikoululaisista katoaa yöreissun aikana.. L. K. Valmun napakka jännäri Lappilainen – kuolema kahdeksannella luokalla. 

Painajaispuoti ja kamala kutituspulveri

Painajaispuoti ja kamala kutituspulveri - kirjan kansikuva

Painajaispuoti ja kamala kutituspulveri

7.1.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Ninni haluaa pyörän, mutta hänellä ei ole rahaa siihen. Voiko 9-vuotias saada töitä? Ninni päättää kysyä aikuiselta, joka toteaa, että ehkä joku aivan pöhkö voisi ottaakin lapsen töihin ja osoittaa samalla kummallisen näköistä puotia. Ninni lähtee tutkimaan asiaa tarkemmin ja huomaa heti näyteikkunasta, että puotiin tosiaan tarvitaan joku apuri ja samaa sanoo myös lappu puodin ikkunassa. Sisällä Ninni törmää holtittoman hervottomasti hihittävään ja hohottavaan puodinpitäjään, joka ei naurultaan saa puhuttua. Onneksi puodissa asustaa myös töhnäinen kummitus, joka tietää kauppiaan ongelman ja ratkaisun siihen. Mutta löytyykö ongelman ratkaisu todella sekaisesta puodista ja miten käy Ninnin työpaikan? Magdalena Hain ja Teemu Juhanin hauska Painajaispuoti ja kamala kutituspulveri.

...ja onnellista uutta vuotta?

...ja onnellista uutta vuotta? - kirjan kansikuva

...ja onnellista uutta vuotta?

3.1.2019 | Jaa täky | Teostiedot
Hyvää uutta vuotta❣ Holly Bournen ...ja onnellista uutta vuotta? on mahtavan Normaali-sarjan juhlakirja, joka antaa lukijoille vielä pienen kurkistuksen sarjan tyttöjen elämään. Tässä lyhyessä ja nopealukuisessa kirjassa tytöt palaavat yhteen uudenvuoden bileisiin ja edessä on monenlaista draamaa. Ystävyys on kuitenkin vahva ja vaikka naamanvääntöä onkin suuntaan ja toiseen, on juhlilla kohtuullisen onnellinen loppu. Kirjan loppuun on kasattu lisämatskua ja tyttöjen lausahdusten parhaat palat.

Opri, mummo ja taikayö

Opri, mummo ja taikayö - kirjan kansikuva

Opri, mummo ja taikayö

31.12.2018 | Jaa täky | Teostiedot
Lunta tupruttaa taivaan täydeltä, niinpä mummo ja Opri-kissa pystyvät rakentamaan vanhojen muistojensa kuvia neljäksi hienoksi ja suureksi lumipatsaaksi. Patsaiden ympärille he tekevät jäälyhdyt, joiden sisälle he sytyttävät kynttilät uudenvuodenaatoksi. Ja kun ilta hämärtyy, asettuvat mummo ja Opri kuuntelemaan hiljaisuutta ja kohtaamaan ystävien taikapiirin taian. Esko-Pekka Tiitisen ja Tuula Tiitisen Opri, mummo ja taikayö on tunnelmallinen ja herkkä satu muistoista ja ystävyydestä. 

Joulupukki ja minä

Joulupukki ja minä - kirjan kansikuva

Joulupukki ja minä

20.12.2018 | Jaa täky | Teostiedot
Hyvää joulua! Joulun ajan lukuvinkiksi sopii oikein hyvin Matt Haigin ja Chris Mouldin omintakeinen ja vauhdikas saturomaani Joulupukki ja minä. Amelia asustelee Tonttuvaarassa Joulupukin ja Maryn ottolapsena, mutta elämä siellä ei kaikesta taikuudesta huolimatta ole ihmislapselle helppoa. Tonttukoulu on hankalaa, lelunteko on uskomattoman vaikeaa ja joululaulujakin pitäisi osata laulaa tarpeeksi heleästi. Kaiken huippuna Vodol-ukki juonittelee Joulupukkia vastaan julman ja kateellisen Pääsiäispupun ja valtavan kaniarmeijan kanssa. Amelia pääsee Vodolin touhujen jäljille, mutta kaikki menee kuitenkin päin honkia.. Onko Pääsiäispupu oikeasti itse pahuus, joutuuko Joulupukki surman suuhun ja mikä onkaan se asia, joka mahdollistaa Joulupukin ja Tonttuvaaran tonttujen taian ja oikeastaan koko joulun?   

Hotelli Jouluntaika

Hotelli Jouluntaika - kirjan kansikuva

Hotelli Jouluntaika

17.12.2018 | Jaa täky | Teostiedot
Karhu haluaa viettää rauhallisen joulun, kun Sammakko taas haluaa kokea huikeita ja sykähdyttäviä elämyksiä luksushotellissa. Pienehkön erehdyksen takia Sammakko ajautuu Karhun kotiin luullen sitä hotelliksi, eikä enää ehdi jouluksi oikeaan paikkaan. Vaikka Karhun ja Sammakon toiveet joulusta tuntuvat kovin erilaisilta, päättää karhu silti yrittää järjestää Sammakolle taianomaisen joulun. Kuinka käy, onnistuuko Karhu tyydyttämään mm. interaktiivisia joulukoristeita, ääntä nopeampaa kelkkaa ja lumitykkiä odottaneen Sammakon toiveet vaatimattomimmissa puitteissa? Tracey Corderoyn ja Tony Nealin hurmaava joulutarina Hotelli Jouluntaika muistuttaa, ettei joulutunnelman ja -taian luominen vaadi kalliita ja erityisiä teknisiä luksusvempaimia.

Ruska

Ruska - kirjan kansikuva

Ruska

13.12.2018 | Jaa täky | Teostiedot
Inka ja lainsuojattomat hukat pakenevat, kun Jahti kiristää verkkojaan löytääkseen heidät. Werecare pyrkii auttamaan ja suojelemaan, mutta samalla he vaativat Aaronia liikkeensä keulakuvaksi. Levottomuudet lisääntyvät epätietoisuuden myötä. Ja kun kansalaiset pelkäävät, kaduille ilmestyy vallan omiin käsiinsä ottava valkomaskinen katupartio Ihmisten puolella, joka julistaa Jahdin saamattomaksi ja Werecaren mädän levittäjäksi. Missään ei ole turvallista, mutta Inkan kumppaneineen pitäisi jotenkin pystyä todistamaan, että Inkan lykantropiasta löytyy ratkaisu tuohon sairauteen, jota vihaavat eniten juuri sen kourissa olevat. Mikä on Werecaren, Inkan ja lainsuojattomien suunnitelma ja onnistuvatko he näyttämään maailmalle, että eristys ja teloitus ei ole ratkaisu hukkaongelmaan? Pakoa, taisteluja, surua, rakkautta ja toivon pilkahduksia pitää sisällään Elina Pitkäkankaan Ruska, huikean ihana päätös Kuura-trilogialle. Ja jos aiemmat osat on vielä lukematta, kannattaa aloittaa alusta.

Karhun jouluyllätys

Karhun jouluyllätys - kirjan kansikuva

Karhun jouluyllätys

10.12.2018 | Jaa täky | Teostiedot
Karhu on järjestellyt talviunille menoa niin innokkaasti, että se tärkein, eli nukkumaanmeno on päässyt unohtumaan. Mutta siinäpä onkin yksi hyvä puoli, nimittäin nyt karhu voikin viettää joulua ihka ensimmäistä kertaa! Ja mikäpä se mukavampaa kuin järjestää isot ja mahtavat juhlat, joihin kaikki metsän eläimet ovat tervetulleita. Karhu laittaa kotinsa hienoksi, kirjoittaa kutsut ja hakee komean kuusen. Mutta karhu ei tiedäkään sitä, että muut eläimet pelkäävät sitä.. Kun aatto tulee, tuleeko vieraat, vai viettääkö karhu yksinäisen joulun? Annette Amrheinin ja Sabine Straubin Karhun jouluyllätys.

Itsenäisiä naisia

Itsenäisiä naisia - kirjan kansikuva

Itsenäisiä naisia

5.12.2018 | Jaa täky | Teostiedot
Elina Tuomen Itsenäisiä naisia – 70 suomalaista esikuvaa -kirja nostaa esiin suomalaisia naisia, jotka ovat vaatineet sinnikkäästi tasa-arvoa, rikkoneet lasikattoja ja jotka ovat astuneet ulos perinteisistä sukupuolirooleista. Mukana on vaikuttajia eri aloilta, on poliitikkoja, opettaija, tieteilijöitä, taiteilijoita, tutkijoita, urheilijoita ja yritysjohtajia. Jokainen nainen esitellään omalla aukeamallaan upean värikylläisen muotokuvan kera. 

Puluboin ja Ponin komerokirja

Puluboin ja Ponin komerokirja - kirjan kansikuva

Puluboin ja Ponin komerokirja

3.12.2018 | Jaa täky | Teostiedot
Ponin joulusta on tulossa täysi pannukakku, kun äiti ja isä kuhertelevat rakkauslomalla, Miisu on muuttamassa pois, mummo aikoo viedä Ponin ja Madden järjestämäänsä kodittomien joulujuhlaan ja kaiken keskellä kouluun pitäisi vielä kuvata jouluinen video. Kun kotona tehtaillaan pääosin tonttunauhaa, pakenee Poni välillä Puluboin kanssa ullakolle rakentelemaan omaa jouluista salamajaa, mutta Puluboillakin on oma jouluun liittyvä ongelma.. Tuleeko tästä kaikkien aikojen kurjin joulu ikinä? Veera Salmen ja Emmi Jormalaisen hauska ja lämminhenkinen Puluboin ja Ponin komerokirja. 

Näpit irti!

Näpit irti! - kirjan kansikuva

Näpit irti!

29.11.2018 | Jaa täky | Teostiedot
”Painu ämmä keittiöön!” -kommentit, KIVAT JALAT – MIHIN AIKAAN NE AVATAAN? -paita, törmäilykähmintää (törmätään muka vahingossa ja kouritaan tyttöä samalla) ja kevätturnaus (haetaan julkisesti koulun pantavinta tyttöä) = East Rockportin lukion arkipäivää ja perinteitä. Onko tyttöjen oikeasti pakko kestää kaikki mahdollinen törky? Onko kähmityksi tuleminen otettava kohteliaisuutena? Miksi tytöt joutuvat älyttömien vaatetarkastuksien kohteiksi toppien tai tiukkojen farkkujen takia, kun pojat käyttävät esim. paitoja, joissa on punainen nuoli haaroja kohti ja teksti ”Imaise tästä”? Viv saa totaalisesti mittansa täyteen ja päättää iskeä nimettömänä takaisin. Hän tekee Puhtimuijat-nimellä zinejä, joita jakaa salaa koululla tyttöjen vessoissa. Zineillä hän kannustaa erilaisin tempauksin mukaan kapinaan tyttöjä, jotka ovat kyllästyneet seksistiseen törkyyn, jonka myös koulun johto, mukaan lukien rehtori, tuntuu hyväksyvän. Onnistuuko tyttöjen vastaisku vai tukahdutetaanko sekin erottamisen uhalla? Jennifer Mathieun silmiä avaava, feministinen Näpit irti! on säpäkkä kirja siitä, että yhdenkin rohkea teko voi aloittaa liikkeen parempaan suuntaan.

Rauhallinen Erkki ja hiutalepoika

Rauhallinen Erkki ja hiutalepoika - kirjan kansikuva

Rauhallinen Erkki ja hiutalepoika

26.11.2018 | Jaa täky | Teostiedot
Rauhallisen Erkin kotona on hurja jouluhärdelli, kun äiti ja isä puunaa paikkoja joulukuntoon. Erkkiä taas ei joulustressi paina, sillä hän vaan katselee ikkunasta lumihiutaleita ja pohtii, että mistä ne oikein mahtaa tulla. Ja pohdinnoissaan Erkki päätyy siihen, että taivaalla on hiutalepoika, joka heittelee lunta alas. Äitiä ja isää huolettaa Erkin tuumailu, eikä pojan käytös heidän mielestään ole ihan normaalia.. Erkki kuitenkin toivoo lahjaksi puisen hevosen, jolla pystyisi ratsastaa tapaamaan hiutalepoikaa, mutta lahjoissa näyttäisi olevan vain suksia, luistimia ja kauko-ohjattavia autoja.. Saako Erkki puuhevosen ja mikä on hiutalepojan ja talven kohtalo? Sinikka ja Tiina Nopolan valloittava Rauhallinen Erkki ja hiutalepoika antaa pohdittavaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Kirjan on kuvittanut Markus Majaluoma.

Aistienvartija

Aistienvartija - kirjan kansikuva

Aistienvartija

22.11.2018 | Jaa täky | Teostiedot
Bollywood, nykyisin Shame, on päätynyt Riikaan. Hän punkkaa hyväntekijä SuperButch Jutan luona, työskentelee hänen baarissaan ja kirjoittaa blogia. Shame ei muista olevansa Bollywood ja hän ihmetteleekin bloginsa tekstejä kommentoivaa Samuelia, joka kutsuu häntä koko ajan Bollywoodiksi ja haluaa keskustella hänen kanssaan kahden kesken. Sitten tulee päivä kun Shame saa kirjeen itseltään. Kirjeessä on viesti suomeksi, englanniksi ja punjabiksi ja se on osoitettu Bollywoodille, Harpeetille tai miksi tahansa hän nyt sattuukin itseään kutsuvan. Kirjeessä on lentolippu ja ohje etsiä Kiuru, joka saattaa jo olla pulassa. No, mitään kun ei ole menetettävänä, Bollywood hyppää taksiin, suuntaa kentälle ja ottaa lennon Pohjois-Irlantiin etsiäkseen rillipäisen ja kiharahiuksisen tytön. Eikä aikaakaan kun koko rinki on jälleen kasassa, mutta Väki huohottaa taas raskaasti niskaan ja pakomatka läpi Euroopan alkaa. Elina Rouhiaisen tärkeitä yhteiskunnallisia asioita tykittävä, kiehtova Aistienvartija on Väki-trilogian toinen osa, Bollywoodin kirja. Ensimmäinen osa, upea Muistojenlukija, kannattaa lukea ensin, jos se jostain syystä on vielä lukematta.  

Roosa Ruuti, insinööri

Roosa Ruuti, insinööri - kirjan kansikuva

Roosa Ruuti, insinööri

19.11.2018 | Jaa täky | Teostiedot
Roosa Ruuti haluaa insinööriksi ja innostuukin kaikesta mahdollisesta, mikä muille voi olla vain roskaa. Roosa rakentelee yksin ällistyttäviä keksintöjä, mutta ei anna kenenkään nähdä niitä. On mm. hodarikone, heliumpöksyt ja käärmeidenkarkotusmyssy, mutta epäonnistumisen pelossa Roosa piilottaa ne kaikki sänkynsä alle. Sitten Roosan isotäti Rose tulee kylään ja saa Roosan vakuutettua siitä, ettei alun epäonnistumisissa ole yhtään mitään hävettävää, vaan aina kannattaa yrittää. Andrea Beatyn ja David Robertsin nokkela Roosa Ruuti, insinööri kannustaa seuraamaan unelmiaan.

Pese hampaat ennen kuin pussaat

Pese hampaat ennen kuin pussaat - kirjan kansikuva

Pese hampaat ennen kuin pussaat

15.11.2018 | Jaa täky | Teostiedot
14-vuotias Sofia alkaa kirjoittaa päiväkirjaa. Sofia asuu äitinsä ja Raipe Helmisen (=koira, ei se jääkiekkoilija) kanssa ja perheeseen kuuluu myös suorasanainen ja hauska täti sekä mummo, joka alkaa olla hieman vanhuudenhöperö. Sofia tykkää väsäillä listoja, käy koulua, viettää aikaa kavereiden kanssa, bilettää ja ihastuu komeaan poikaan, jonka kanssa pääsee jopa treffeille. Mutta miksi poika ei pussaa treffien päätteeksi eikä ala edes seurata Instagramissa? No, ehkä elämä ei aina voi eikä tarvikaan olla kuin Nora Robertsin siirappisissa romaaneissa, pääasia että on hauskaa ja tietää, mitä ainakin pitää tehdä ennen kuin päästää sen lopullisen kylmän pierun. Satu Kivisen esikoisteos Pese hampaat ennen kuin pussaat tarjoilee hulvatonta teinimeininkiä.

Ruusun salaisuus

Ruusun salaisuus - kirjan kansikuva

Ruusun salaisuus

12.11.2018 | Jaa täky | Teostiedot
Stefan viettää isänsä kanssa ensimmäistä joulua ilman äitiä, jonka kuolema jätti ilmaan paljon kysymyksiä. Mutta kun Stefan lopulta uskaltautuu kysymään isältään asiasta, isä pakenee paikalta. Stefan jää yksin kotiin ja tutkaillessaan joulukuusta hän huomaa mystisen paketin kuusen alla. Paketti on Stefanille, ja siinä lukee: ”Hyvää joulua Stefanille toivoo äidin ystävä”. Paketissa on suurennuslasi, jolla Stefan alkaa tutkia kotiaan. Tutkimusmatka vie isän työhuoneeseen ja työpöydältä löytyy pino kirjeitä, äidin ja isän kirjeenvaihtoa. Stefan lukee kirjeitä salaa ja huomaa äidin kirjeessä olevassa ruusussa pientä tekstiä, jonka pystyy lukemaan vain suurennuslasilla. ”Näe metsä puilta. Kaikki maailman tieto kruunun alla.” Pelokkaalta vaikuttavan äidin jättämä vihje vie Stefanin jännittävään seikkailuun, jossa äidin kuoleman syyt alkavat hiljalleen selvitä, mutta Stefan itse joutuu vuorostaan vaaraan.. Martin Widmarkin ja Ola Skogängin (kuvitus) historiallinen jännäri Ruusun salaisuus.

Valenda

Valenda - kirjan kansikuva

Valenda

8.11.2018 | Jaa täky | Teostiedot
Uusi matka, uusi peli, uusi palkinto. Mutta onko kaikki enää peliä vai totisinta totta? Tella on luvannut salaperäiselle auttajalleen Ystävälle paljastaa Caraval-pelin johtajan Legendin henkilöllisyyden ja tilaisuus siihen tulee uuden pelin muodossa pääkaupunki Valendassa. Uuden pelin voittaja näkee ensimmäisenä Legendin kasvot ja saa siten selville salaisuuden, jota kukaan ei tiedä. Tella lähtee pelaamaan, mutta heti alkajaisiksi hän joutuu sattuman kautta kihlatuksi karmealle, murhanhimoiselle prinssi Jacksille, joka sekoittaa pahasti pakkaa. Kuka on tuo renttumainen, kauhea, mutta oudosti lumoava prinssi ja mitä hän Tellalta vaatii? Miten Tellan ja Scarlettin äiti sekä korttipakka liittyy kaikkeen? Ja miten Tella oikein suhtautuisi kuumaan ja tatuoituun Danteen, jota sattui suutelemaan juhlissa edellisen Caravalin jälkeen? Stephanie Garberin satumainen seikkailu Valenda on jatkoa Caravalille.

Tomppa ja Kerttu-kirjatoukka

Tomppa ja Kerttu-kirjatoukka - kirjan kansikuva

Tomppa ja Kerttu-kirjatoukka

5.11.2018 | Jaa täky | Teostiedot
Tompan pikkusisko Kerttu on melkoinen pakkaus, hän opettelee asioita ja ehtii joka paikkaan. Nyt Tompalla ja Kertulla on tiedossa mukava ja mielenkiintoinen päivä, sillä isä vie lapset tutustumaan Helsingin uuteen keskustakirjasto Oodiin. Kirjasto on iso ja hieno, Tomppa pääsee mukaan satutunnille, isä unohtuu tutkimaan kirjoja ja Kerttu lähtee sillä aikaa tutkimaan kirjastoa omin päin. Kristiina Louhen Tomppa ja Kerttu-kirjatoukka -kirjassa pääsee Tompan, Kertun ja isän kanssa tutkailemaan, että mitä kaikkea kirjastossa voikaan tehdä.

Sivut