Sivupiiri – Kirjasammon etusivu lasten- ja nuortenkirjallisuuteen

Sivupiiri

Kirjavinkit ja -hyllyt

Baskervillen koira

Täky 2.4.2020
Sherlock Holmes ja tohtori Watson suuntaavat Englannin maaseudun loputtomille nummille ratkomaan yliluonnollisilta vaikuttavia kuolemantapauksia, joihin kaikkiin liittyy karmiva, pikimusta ja hurja, koiran kaltainen peto. Sir Arthur Conan Doylen hyytävä klassikko Baskervillen koira. Teos on luettavissa rajoituksetta Project Gutenbergissä.”Koira se oli, äärettömän suuri, pikimusta koira, mutta ei mikään sellainen koira, jonka ihmissilmä on...

Kirjahyllyt

E-kirjaklassikoita rajoituksetta – seikkailua

Kirjahylly
Verkkoon on digitoitu paljon vanhaa tekijänoikeusvapaata kirjallisuutta, joka on luettavissa rajoituksetta. Hyllyyn on koottu 10 tekijänoikeusvapaata ja rajoituksetta Project Gutenbergin kautta luettavaa seikkailuklassikkoa (alla olevista linkeistä pääsee k

E-kirjaklassikoita rajoituksetta

Kirjahylly
Kirjastot ovat suljettuina 18.3.–13.4. koronavirustilanteen vuoksi. Jos et enää ehdi/pääse kirjastoon ja lukemista ei löydy kotoa tarpeeksi, voit sukeltaa mm.

Tietokirjoja kouluun! - Lukuvinkkejä alakouluun ja esiopetukseen (2020)

Kirjahylly
Hyllyssä ovat kaikki teokset, jotka on esitelty Suomen tietokirjailijoiden julkaisemassa Tietokirjoja kouluun! - Lukuvinkkejä alakouluun ja esiopetukseen -katalogissa (2020). Katalogin ovat koonneet Ilona Lindh, Maarit Krok, Sara Matrone, Reeta Vornanen & Anniina Ylinen.

Tietokirjoja alakouluun: harrastukset ja ammatit (2020)

Kirjahylly
Tässä hyllyssä ovat Suomen tietokirjailijoiden julkaiseman Tietokirjoja kouluun! - Lukuvinkkejä alakouluun ja esiopetukseen -katalogin (2020) "harrastukset ja ammatit"-osion kirjat.

Tietokirjoja alakouluun: luonnontiede ja maantiede (2020)

Kirjahylly
Tässä hyllyssä ovat Suomen tietokirjailijoiden julkaiseman Tietokirjoja kouluun! - Lukuvinkkejä alakouluun ja esiopetukseen -katalogin (2020) "luonnontiede ja maantiede"-osion kirjat.
1
2
3
4
5

Ajankohtaista

Lasten- ja nuortenkirjauutuuksia - kevät 2020

Artikkeli 12.3.2020
Kevään 2020 uutuuskatalogit on selailtu läpi ja otos mielenkiintoisista lasten- ja nuortenkirjauutuuksista on jälleen kasassa. Kuvailutekstit on tehty kustantajien katalogien esittelytekstien pohjalta. Kirjat on listattu tekijän mukaan aakkosiin, ensin lastenkirjat ja sitten nuortenkirjat. Hyvältä...

Lastenkirjainstituutin Punni-palkinto 2020 Eino Nurmiston kirjalle Homopojan opas

Artikkeli 30.3.2020
Lastenkirjainstituutin vuoden 2020 Punni-palkinto annetaan Eino Nurmiston kirjalle Homopojan opas (Nemo 2019). Palkinto on arvoltaan 4000 euroa. Ote perusteluista:

Sivupiiri vinkkaa

Video
Sivupiirin trailerissa Karen M. McManusin vangitsevan vetävä jännäri Yksi meistä on seuraava (WSOY, 2020).