Sivupiiri – Kirjasammon etusivu lasten- ja nuortenkirjallisuuteen

Sivupiiri

Kirjavinkit ja -hyllyt

Anna palaa, Kosonen

Täky 16.4.2021
Anna palaa, Kosonen on yläkouluikäisestä Kaaposta kertovan sarjan toinen osa. Teos toimii kuitenkin mainiosti myös itsenäisenä kirjana. Kaapon luokkakaveri Tiku saa kuulla Kaapon äidin harrastuksesta ja aloittaa armottoman pilkkaamisen. Vaientaakseen ivaavat laulut ja kommentit, Kaapo haastaa yhden koulun kovimmista kuskeista mopokisaan. Harmillisesti toinen kuski on lähtökohtaisesti Kaapoa taitavampi, joten lähes kaikki Kaapon vapaa-aika kuluu...

Kirjahyllyt

Kirjoja kirjastosta

Kirjahylly
Kirjaston päivää vietetään vuosittain 19. maaliskuuta. Samana päivänä vietetään myös Minna Canthin ja tasa-arvon päivää. 

Lasten LukuVarkaus -finaalikirjat 2021

Kirjahylly
Lasten LukuVarkaus -finaalikirjat sekä palkinnosta päättävä lapsiraati julkistettiin Varkauden kirjastolla torstaina 4.3.2021.

Tytöt päähenkilöinä

Kirjahylly
Kansainvälistä naistenpäivää vietetään vuosittain maaliskuun 8. päivänä. Naistenpäivän tavoitteena on sukupuolten välinen tasa-arvo, sekä naisten ja tyttöjen oikeuksien ja mahdollisuuksien kokonaisvaltainen vahvistaminen.

Luetaan yhdessä luontoa -lukuhaaste

Kirjahylly
Lukemon hauska Luetaan yhdessä -lukuhaaste kannustaa lukemaan, ja jakamaan lukukokemuksia!

Lasten- ja nuortenkirjoja ystävyydestä

Kirjahylly
On olemassa monenlaista ystävyyttä! Ystävä voi olla naapuri, koulukaveri, pehmolelu - tai vaikkapa henkilö jostain kirjasta! Tästä kirjahyllystä löydät erilaisia lasten- ja nuortenkirjoja, joiden keskeisenä teemana on ystävyys. 
1
2
3
4
5