Sivupiiri – Kirjasammon etusivu lasten- ja nuortenkirjallisuuteen

Sivupiiri

Haku

Vihreän lohikäärmeen risteys

Täky 20.1.2023
Viggo tietää, että kävelyteiden risteyksessä olevaan sähkökaappiin maalatun vihreän lohikäärmeen on alun perin tehnyt hänen veljensä Joel.Joel on kuitenkin ollut kadoksissa yli kaksi vuotta, ja silti kuva ilmestyy kaappiin yhä uudelleen ja uudelleen, vaikka se maalattaisiin peittoon tai pestäisiin pois.Selma puolestaan käy lohikäärmeen luona muistelemassa menehtynyttä ystäväänsä Sennua. Tyttöjen leikeissä Sennu oli itäinen...

Kirjahyllyt

Nuortenkirjoja mielenterveydestä

Kirjahylly
Joskus lukeminen voi helpottaa oloa ja auttaa ymmärtämään omia ajatuksiaan. Näissä nuorille ja nuorille aikuisille suunnatuissa kirjoissa käsitellään mielenterveyttä monesta näkökulmasta, sekä toiveikkaammissa että tummemmissa sävyissä.

Lastenkirjavinkkejä pelaajille

Kirjahylly
Pelikone hetkeksi kiinni ja lukemaan lastenkirjallisuutta: tietenkin pelaamisesta ja virtuaaliseikkailuista! Tämän hyllyn kirjoissa seikkaillaan muun muassa Minecraftin ja Pokémon Gon parissa.

Nuortenkirjavinkkejä pelaajille

Kirjahylly
CS, World of Warcraft, Sims, Minecraft, Witcher... Kaikilla näillä peleillä on yhteistä se, että konsolin lisäksi niistä pääsee nauttimaan myös kirjan sivuilla.

Joulukuvakirjoja

Kirjahylly
Nurkissa hiippailee tonttusia. Joulukuusen oksilla kimaltaa ja helisee joulun taikaa. Parhaaseen joulutunnelmaan pääsee rauhoittumalla hetkeksi kiireiden keskellä ja istumalla alas lukemaan yhdessä hyvää kirjaa.

Joulukirjoja lapsille

Kirjahylly
Joululoma on täydellinen hetki kääriytyä viltin alle napsimaan suklaakonvehteja ja lukemaan hyvää kirjaa. Korvatunturin kirjastotonttu tarjoaa tässä hyllyssä vinkkejä etenkin alakoululaisille.
1
2
3
4
5

Ajankohtaista

Lasten- ja nuortenkirjauutuuksia - kevät 2023

Artikkeli 22.12.2022
Otanta kaunokirjallisuuden lasten- ja nuortenkirjauutuuksista on poimittu kevään 2023 kirjakatalogeista. Kuvailutekstit on laadittu kustantajien esittelytekstien pohjalta. Kirjat on listattu tekijän nimen mukaan aakkosittain. Lisää syksyn uutuusteoksia löydät tutustumalla kustantajien katalogeihin...

Vuoden 2023 Topelius- ja Arvid Lydecken -palkintojen saajat ovat selvillä

Artikkeli 16.1.2023
Topelius-palkinnon saa Elina Pitkäkangas teoksestaan Sang (WSOY 2022) ja Arvid Lydecken -palkinnon saa Tuomas Marjamäki teoksestaan Nollis – Maailman ainoa nollasarvinen (kuv. Antti Nikunen, WSOY 2022).