Sivupiiri – Kirjasammon etusivu lasten- ja nuortenkirjallisuuteen

Sivupiiri

Kirjavinkit ja -hyllyt

Onni ja Aada päiväkodissa

Täky 17.2.2020
Onni on menossa ensimmäistä kertaa päiväkotiin ja häntä jännittää ihan tuhottomasti. Onneksi hoitaja on kiva ja vie Onnin kädestä pitäen toisten lasten luo. Naulakoilla Onni tapaa Aadan, ehkäpä hänestä voisi saada kaverin? Onni ei silti oikein tiedä, että mihin leikkiin tohtii mennä mukaan ja minne istua, ja syöminenkin jännittää kovasti. Miten Onnin päivä etenee? Maria Kuutin ja Saara Söderlundin Onni ja Aada päiväkodissa aloittaa lapsen arkea...

Kirjahyllyt

Lastenkirjoja vesistä ja vesiensuojelusta

Kirjahylly
Luonto lainassa -viikkoa vietetään kirjastoissa 3. - 9.2.2020 teemalla vesiensuojelu. Hyllystä löytyy lastenkirjoja, joissa teemoina mm. vesi, vesieläimistö, ympäristönsuojelu ja meret.

Kiusaamisesta kertovia kirjoja

Kirjahylly
Kiusaaminen on ollut paljon esillä, sitä kun on valitettavasti ollut aina, muodossa tai toisessa. Kiusaamiseen pitää aina puuttua ja yrittää tehdä jotain sen lopettamiseksi. Tehtävä ei ole helppo, mutta toivottavasti ei myöskään mahdoton.

Lukumatka - lastenkirjallisuus

Kirjahylly
Tee ilmastoteko ja lähde lukumatkalle! Näiden lastenkirjojen mukana pääset matkalle eri puolille maailmaa. 

Lukumatka - nuortenkirjallisuus

Kirjahylly
Tee ilmastoteko ja lähde lukumatkalle! Näiden nuorten- ja nuorten aikuisten kirjojen mukana pääset matkalle eri puolille Eurooppaa, Yhdysvaltoihin, Intiaan ja Thaimaahan. 
1
2
3
4
5

Ajankohtaista

Lasten- ja nuortenkirjauutuuksia - kevät 2020

Artikkeli 29.1.2020
Kevään 2020 uutuuskatalogit on selailtu läpi ja otos mielenkiintoisista lasten- ja nuortenkirjauutuuksista on jälleen kasassa. Kuvailutekstit on tehty kustantajien katalogien esittelytekstien pohjalta. Kirjat on listattu tekijän mukaan aakkosiin, ensin lastenkirjat ja sitten nuortenkirjat. Hyvältä...

Sivupiiri vinkkaa

Video
Sivupiirin trailerissa koukuttava kevään uutuuskirja, Juno Dawsonin Mallikappale (Gummerus, 2020), joka on ahmittava yhdellä istumalla.