Sivupiiri – Kirjasammon etusivu lasten- ja nuortenkirjallisuuteen

Sivupiiri

Kirjavinkit ja -hyllyt

Syitä itkeä julkisesti

Täky 6.8.2020
Muutto toiselle paikkakunnalle muuttaa usein elämän täysin. Niin käy myös Amelielle, tavattoman lahjakkaalle ja esiintymiskammoiselle muusikonalulle. Juuri kun Amelie on alkanut päästä sinuiksi uuden koulun kanssa ja saanut kavereitakin, tulee hänen polulleen uskomattoman puoleensavetävä hurmuri Reese, eikä mikään ole enää entisellään. Mutta onko se rakkautta, jos se saa itkemään usein, satuttaa ja lopulta myrkyttää ihan kaiken? Holly Bournen...

Kirjahyllyt

Uuteen kouluun

Kirjahylly
Koulut alkavat pian ja monella voi olla edessä ihan uusi koulu ja uudet kuviot. Tähän hyllyyn on kerätty otos kirjoja, joissa aloitellaan opiskelua uudessa koulussa.

Säeromaaneja nuorille

Kirjahylly
Hyllyllinen upeita nuorten- ja nuorten aikuisten säeromaaneja.

Kesälukemista nuorille 2020

Kirjahylly
Tuttuun tapaan Sivupiiri vinkkaa kesälukemista nuorille moneen makuun. Listalla 15 toimittajan suosikkia vuoden 2020 tähän mennessä ilmestyneistä (ja luetuista) nuorten- ja nuorten aikuisten kirjoista.

Lastenkirjoja linnuista

Kirjahylly
Hyllyllinen lastenkirjoja, joiden avulla voi opetella tunnistamaan lintuja ja tutustua lintujen elämään, myös runomuodossa. 

Kuvakirjoja: kesä ja meri

Kirjahylly
Sivupiirin kuvakirjavinkkejä Seinäjoen kaupunginkirjaston lasten ja nuorten lukemista ja lukutaitoa edistävän erityistehtävän kesän 2020 Aarrejahti-lukukampanjaan.
1
2
3
4
5

Ajankohtaista

Kirjallisuuden laji: Novelli

Artikkeli 18.6.2020
Satu Nikanderin artikkelissa esittelyssä kirjallisuuden laji novelli.

Lasten LukuVarkaus 2020 Mervi Heikkilän kirjalle Jaan ja Jäähammas

Artikkeli 10.6.2020
Varkautelaislapsista koostuva raati on jälleen valinnut viime vuoden parhaan lasten- ja nuortenkirjan esiraadin valitsemien finaalikirjojen joukosta. Paras kirja heidän mielestään on Mervi Heikkilän kiinnostava ja...

Sivupiiri vinkkaa

Video
Sivupiirin trailerissa Elina Pitkäkankaan Kuura-trilogian synkkä, raastava ja koukuttava spin-off Hukan perimät (Myllylahti, 2020).