Sivupiiri – Kirjasammon etusivu lasten- ja nuortenkirjallisuuteen

Sivupiiri

Kirjavinkit ja -hyllyt

Tyttö lukitussa huoneessa

Täky 28.5.2020
28.5.2020 vietetään ensimmäistä kertaa kansainvälistä selkokielen päivää.Taran perhe pakeni Suomeen Taran ollessa kuusivuotias, sillä Turkissa oli vaarallista elää. Kun Tara täytti 12 vuotta, alkoi hänelle tulla riitoja isänsä kanssa. Nyt hän elää hyvin suljettua elämää, hän ei saa tavata kavereita eikä käydä juuri missään koulua lukuunottamatta ja isällä tuntuu olevan silmät kaikkialla. Kun Tara alkaa kapinoida, alkaa isä pahoinpidellä häntä....

Kirjahyllyt

Lastenkirjoja linnuista

Kirjahylly
Hyllyllinen lastenkirjoja, joiden avulla voi opetella tunnistamaan lintuja ja tutustua lintujen elämään, myös runomuodossa. 

Kuvakirjoja: kesä ja meri

Kirjahylly
Sivupiirin kuvakirjavinkkejä Seinäjoen kaupunginkirjaston lasten ja nuorten lukemista ja lukutaitoa edistävän erityistehtävän kesän 2020 Aarrejahti-lukukampanjaan.

Uimaan - kuvakirjoja uimisesta

Kirjahylly
Uimataito on tärkeä taito, mutta joskus vesi ja ajatus uimisesta voi pelottaa ja paljon. Hyllyssä kuvakirjoja, joista voi löytyä apua veteen ja uimiseen totuttautumiseen.

Äiti

Kirjahylly
Äitienpäivän kunniaksi äititeemainen kuvakirjahylly. Hyvää äitienpäivää!

E-kirjaklassikoita rajoituksetta – seikkailua

Kirjahylly
Verkkoon on digitoitu paljon vanhaa tekijänoikeusvapaata kirjallisuutta, joka on luettavissa rajoituksetta. Hyllyyn on koottu 10 tekijänoikeusvapaata ja rajoituksetta Project Gutenbergin kautta luettavaa seikkailuklassikkoa (alla olevista linkeistä pääsee k
1
2
3
4
5

Ajankohtaista

Nuortenkirjauutuuksia kesä ja syksy 2020

Artikkeli 12.5.2020
Kesän ja syksyn 2020 uutuuskatalogit on nyt selailtu läpi ja mielenkiintoiset nuortenkirjauutuudet on kasassa. Kuvailutekstit on tehty kustantajien katalogien esittelytekstien pohjalta ja kirjat on listattu tekijän mukaan aakkosiin....

Kirjallisuusgenre: Urbaani fantasia

Artikkeli 12.5.2020
Mitä on urbaani fantasia? Urbaani fantasia on eräänlainen kattotermi tarinoille, jotka sijoittuvat (pääasiassa) tavalliseen todellisuuteen, mutta tässä tavallisessa todellisuudessa piilottelee lukuisia olentoja, jotka eivät kuulu meidän todeksi tietämäämme maailmaan.

Sivupiiri vinkkaa

Video
Sivupiirin trailerissa Elina Pitkäkankaan Kuura-trilogian synkkä, raastava ja koukuttava spin-off Hukan perimät (Myllylahti, 2020).