Sivupiiri – Kirjasammon etusivu lasten- ja nuortenkirjallisuuteen

Sivupiiri

Kirjavinkit ja -hyllyt

Ihmetyttö

Täky 3.8.2022
Haaksiniemen perhe asuu valtavassa Tursan kaupungissa, jossa ihmiset liikkuvat ilmalaivoilla ja ilmatakseilla. Palvelusrobottikin on siellä varsin tavanomainen asia. Muuta tavanomaista Haaksiniemen perheessä ei sitten olekaan: jokaisella perheenjäsenellä kun on jokin hieno superkyky! Niin, paitsi Aililla, jonka kyky ei vieläkään ole ilmoitellut itsestään. Supersankareiden suvussa on kurjaa olla tavallinen, etenkin kun jopa Ailin vauvasisko...

Kirjahyllyt

Monikulttuurisia kuvakirjoja

Kirjahylly
Kuvakirja on herkullinen avain erilaisiin maailmoihin lähellä ja kaukana. Tästä listasta löydät pienten kuvakirjoja erilaisista kulttuureista ja kulttuurien kohtaamisista. Mukana on myös kuvakirjoja, joissa seikkailee pääosassa poc-hahmoja.

Monikulttuurisia lastenkirjoja

Kirjahylly
Kirja on ovi moniin maailmoihin ja kulttuureihin lähellä ja kaukana. Näissä moniäänisissä, alakoululaisille suunnatuissa lastenkirjoissa erilaiset tavat ja kielet kohtaavat. Mukana on myös lastenkirjoja, joissa on poc-hahmoja päähenkilöinä. 

Monikulttuurisia nuortenkirjoja

Kirjahylly
Kirjallisuuden kautta voi maailmaa katsoa monenlaisin silmin. Tältä listalta löydät moniäänisiä nuortenkirjoja: poc-hahmoja, kulttuurien kohtaamisia ja pakolaisten kokemuksia.

Nuortenkirjoja sodasta ja pakolaisuudesta

Kirjahylly
Sotauutisten keskellä ajatuksemme ovat Ukrainassa ja moni haluaa lukeaa sodasta ja pakolaisuudesta muutakin kuin uutisia.

Historiallisia lastenkirjoja

Kirjahylly
Kiinnostaako historian havina, miekkojen kalske tai leninkien kahina? Tästä listasta löytyvät alakoululaisille sopivat vinkit historiallisista lastenkirjoista viikinkiajoista aina 1900-luvun alkuun.
1
2
3
4
5

Ajankohtaista

Lasten- ja nuortenkirjauutuuksia - syksy 2022

Artikkeli 28.7.2022
Otanta kaunokirjallisuuden lasten- ja nuortenkirjauutuuksista on poimittu syksyn 2022 kirjakatalogeista. Kuvailutekstit on laadittu kustantajien esittelytekstien pohjalta. Kirjat on listattu tekijän nimen mukaan aakkosittain. Lisää syksyn uutuusteoksia löydät tutustumalla kustantajien katalogeihin...

Lukuhanke houkuttelee kirjallisuuden pariin

Artikkeli 2.3.2022
Tuusulan kunnassa käynnistyi marraskuussa 2021 Lukisinko-sanalinko -lukuhanke, jonka tarkoituksena on innostaa 13–29-vuotiaita nuoria ja nuoria aikuisia lukemaan ja vahvistamaan lukutaitoaan. Hanketta koordinoi Tuusulan kirjasto ja mukana hankkeessa ovat myös Ohjaamo-palvelu Tuusula, Tuusulan...