Sivupiiri – Kirjasammon etusivu lasten- ja nuortenkirjallisuuteen

Sivupiiri

Haku

Tähtitornin vampyyri

Täky 30.5.2023
Kaupunkiin on talven aikana rakennettu näyttävä, arvoituksellinen torni. Mysteerijengin jäsenet Iivo ja Nico lähtevät tutkimaan asiaa. He saavat selville, että tornin on rakennuttanut Berta von Valkia - salaperäinen taiteilija, joka pitää tornin ovea lukittuna. Vastoin kaikkia odotuksia, Berta on saanut tähtitornin rakentamiseen luvan! Naapurit tosin tuntuvat jälkikäteen ihmettelevän, miksi eivät vastustaneet hanketta ankarammin...Jotain...

Kirjahyllyt

Keväisiä kuvakirjoja

Kirjahylly
Kevät on ilon, auringon ja kasvun aikaa niin kukille kuin pienille lukijoillekin. Tämän hyllyn kuvakirjoissa istutetaan kasveja parvekkeelle ja puutarhaan, tehdään kevätretkiä ja valmistaudutaan kesään.

Sateenkaarikirjoja nuorille

Kirjahylly
Nykynuortenkirjallisuudessa loistavat kaikki sateenkaaren värit vielä hehkuvammin kuin aikuisten kirjallisuudessa. Tästä hyllystä löydät nuorille ja aikuisille nuorille sopivia kirjoja sekä seksuaali- että sukupuolivähemmistöistä.

Sateenkaarikirjoja lapsille

Kirjahylly
Sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuus näkyy myös lapsille suunnatuissa kirjoissa, vaikka nuorille sateenkaarikirjallisuutta onkin paljon paremmin saatavilla.

Lastenkirjoja luettavaksi ääneen

Kirjahylly
Ääneen lukeminen on hyväksi pienten kielelliselle kehitykselle, mutta yhteisestä lukuhetkestä on hyötyä ja iloa kaikenikäisille. Ääneen lukemista ei kannata lopettaa, vaikka lapsi osaisikin jo lukea itse.

Nuortenkirjoja luettavaksi ääneen

Kirjahylly
Kaikki tietävät, että pienille lapsille kannattaa lukea ääneen, mutta yhdessä lukemista ei kannata jättää myöskään varttuneempana. Ääneen lukemisesta on hyötyä ja iloa kaikenikäisille.
1
2
3
4
5

Ajankohtaista

Lukuviikko 2023

Artikkeli 13.4.2023
Lukukeskuksen järjestämää lukuviikkoa vietetään tänä vuonna 17.-23. huhtikuuta. Lukuviikon teema vuonna 2023 on lukemisen monet muodot, ja tarkoituksena on muun muassa nostaa esiin, miten erilaiset lukemisen tavat ja digitaaliset alustat muuttavat lukemistamme.  Yksi hyvä tapa viettää lukuviikkoa...

Timo Parvela ja Linda Bondestam ehdolla H. C. Andersen -palkinnon saajiksi

Artikkeli 7.3.2023
Kirjailija Timo Parvela ja kuvittaja Linda Bondestam on nimetty ehdolle arvostetun Hans Christian Andersen -palkinnon saajiksi. Kansainvälinen IBBY-järjestö jakaa palkinnon kahden vuoden välein ansioista lastenkirjallisuudessa. Kirjailijoille palkintoa on jaettu vuodesta 1956 ja kuvittajille...

Sivupiiri vinkkaa

Video
Lukuvinkkinä Magdalena Hain Sarvijumala (Otava, 2023).

Sivupiiri page row 4 title