Kirjallisuustapahtumat

Kirjallisuustapahtumat-kalenteri esittelee Suomessa järjestettäviä kirjallisuustapahtumia. Voit selailla tapahtumia kuukausi- tai viikkonäkymässä, ja klikkaamalla tapahtumaa saat lisätietoja. Kalenteri on saatavilla myös upokkeena, jonka voit liittää sivuillesi. Ylläpidosta vastaa Kirjasammon toimitus.
 

Joensuun kirjallisuustapahtuma

Joensuu
13.9. 15:00
14.9. 11:30
15.9. 12:00
16.9. 12:00
Valo kirjallisuudessa ja toisissa taiteissa 13.–16.9.2023

Joensuun kirjallisuustapahtuma on kaikille avoin, nelipäiväinen ja keskusteleva yleisötilaisuus, jonka esiintyjiksi kutsutaan suomalaisia tunnettuja kirjailijoita ja tutkijoita avaamaan teemaa sekä kauno- ja tietokirjallisuuden että muiden taiteiden ja tieteiden näkökulmasta.

Tapahtuman järjestää paikallisista kirjallisuuden ja kulttuurin asiantuntijoista muodostettu työryhmä yhdessä Itä-Suomen yliopiston humanistisen osaston ja Maaseudun Sivistysliiton Joensuun kulttuuriyhdistyksen kanssa.

Joensuun kirjallisuustapahtuman vuoden 2023 teemasana on Valo. Valo on ihmissilmälle näkyvää sähkömagneettista säteilyä, jonka lähteinä voivat olla Aurinko, tähdet ja tulenliekit – tai ihmisen loppumaton mielikuvitus. Valo on arjen välttämättömyys, mutta kulttuurisessa merkityksenannossa se saa vertauskuvallisia ulottuvuuksia.

(Tapahtuman kotisivulta)