Agnes ja huvilan salaisuus

Agnes on perinyt äitinsä kanssa isomummin vanhan huvilan, Rauhalan, johon liittyy jotain selittämätöntä. Pianon kansi on aamuisin auki, vaikka kukaan ei soita. Portaissa kuuluu askelten ääni, vaikka kukaan ei kulje niissä. Huoneissa leijailee olemattomien kukkien tuoksu... Agnes ja äiti remontoivat huvilaa, josta paljastuu pikku hiljaa yhtä uusia salaisuuksia: piilotettuja huoneita, salaisia portaikkoja ja kadonneita päiväkirjoja. Keitä isomummin huvilassa on aiemmin asunut? Millaisia salaisuuksia vanha rakennus kätkee seiniensä sisään?

 

Agnes tutkii asioita yhdessä Pulla-ystävänsä kanssa ja huvilan mysteerit alkavat ratketa. Myös luokan pahin kiusaaja Alex alkaa osoittaa mielenkiintoa Rauhalaa kohtaan. Kenties Alex ei olekaan niin ilkeä, miltä vaikuttaa?

Tuutikki Tolosen kirjoittama Agnes ja huvilan salaisuus on suositun Agnes-sarjan toinen osa. Kirja yhdistelee sujuvasti mennyttä ja nykyaikaa. Se pitää lukijan mielenkiinnon otteessaan alusta loppuun saakka. Kati Vuorennon kaunis kuvitus sopii tekstiin erinomaisesti.