Kirjallisuustapahtumat

Kirjallisuustapahtumat-kalenteri esittelee Suomessa järjestettäviä kirjallisuustapahtumia. Voit selailla tapahtumia kuukausi- tai viikkonäkymässä, ja klikkaamalla tapahtumaa saat lisätietoja. Kalenteri on saatavilla myös upokkeena, jonka voit liittää sivuillesi. Ylläpidosta vastaa Kirjasammon toimitus.
 

Kajaanin Runoviikko

Kajaani
3.7. 10:00
4.7. 10:00
5.7. 10:00
6.7. 11:00
7.7. 10:00
Kajaanin Runoviikko on maamme vanhin sanataiteen tapahtuma ja tuo Kajaaniin vuosittain valtakunnallisesti korkeatasoista ohjelmaa, jossa runoa esitetään monin eri keinoin.

Kajaanin Runoviikon kesän 2019 Suven runoilija on Eeva Kilpi (s. 1928). Hänen säkeensä kaiverretaan perinteiseen Runokiveen Kaukametsän kulttuurikeskuksen pihalle. Runokivistä on muodostunut jo pieni polku, jossa on säkeitä vuosien varrelta.

Esitystaiteellinen ohjelmisto rakentuu jälleen korkealaatuisesta mutta pienimuotoisesta teatterista sekä kiinnostavasta musiikista. Runoviikolla musiikillinen huomio painottuu sanataiteeseen, sanoittajiin ja runoilijoihin, joiden tuotantoa on sävelletty lauluiksi.

Runoviikon avajaiset ovat keskiviikkona 3.7. klo 14. Avajaisissa perinteisen Kajaani-puheen pitää kirjoittaja ja näyttelijä Kaarina Hazard. Taiteellinen johtaja Kati Outinen esittää Suven runoilija Eeva Kilven runoja. Yleisradion runopalkinto Tanssiva karhu täyttää 25 vuotta. Juhlavuosi huipentuu Kajaanissa, kun runopalkinto jaetaan Runoviikon avajaisissa.