Sarjakuva-Finlandia 2019 Sisaret 1918 -albumille

Ajankohtaista
22.3.2019

Toimitukselta: Kirjailija | Teema | Teos | Täky

Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaalilla jaettiin 22.3. vuoden 2019 Sarjakuva-Finlandia. Palkinnonsaajan valinnut Meeri Koutaniemi nosti kymmenen finalistiteoksen joukosta palkittavaksi sarjakuva-albumin Sisaret 1918 (Arktinen Banaani). Albumin tekijät ovat Warda Ahmed, Mari Ahokoivu, Ainur Elmgren, Reetta Laitinen, Annukka Leppänen, Reetta Niemensivu, Emmi Nieminen, Elina Ovaskainen, Hannele Richert, Aino Sutinen ja Tiitu Takalo.

Koutaniemi perusteli valintaansa:

"Äärimmäisen tärkeä näkökulma historiaan, joka on liian usein peitetty, vähätelty tai unohdettu. Kymmenen eri piirtäjän voimakas kädenjälki luo moniulotteisuutta ja syvyyttä suomalaisten naisten vahvoihin henkilökohtaisiin tarinoihin. Koskettava ja taidokas teos on kunnianosoitus naisten läpikulkemalle taistelulle ja historian kuvan moninaistamiselle."

Sarjakuva-Finlandia-tunnustuspalkinto myönnetään kotimaiselle tekijälle yksin tai yhdessä toisen osapuolen kanssa tekemästä ansiokkaasta sarjakuvateoksesta. Tunnustuspalkinto myönnetään vuosittain keväällä Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaalilla. Palkintosumma on yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa asetettu 5 000 euron suuruiseksi.

Tuomas Aitonurmi / Kirjasampo

Lisätietoa:
Sarjakuva-Finlandian kotisivut
Kirjasampo: Sarjakuva-Finlandian ehdokkaat 2019

Sisaret 1918 -kansikuva ja Sarjakuva-Finlandian logo