Kirjallisuustapahtumat

Kirjallisuustapahtumat-kalenteri esittelee Suomessa järjestettäviä kirjallisuustapahtumia. Voit selailla tapahtumia kuukausi- tai viikkonäkymässä, ja klikkaamalla tapahtumaa saat lisätietoja. Kalenteri on saatavilla myös upokkeena, jonka voit liittää sivuillesi. Ylläpidosta vastaa Kirjasammon toimitus.
 

Pentinkulman päivät

Urjala
29.7. 18:00
2.8. 14:30
3.8. 8:30
4.8. 14:00
5.8. 12:00
Pentinkulman päivät on valtakunnallinen kirjallisuustapahtuma Urjalassa. Tänä vuonna Pentinkulman päivillä pohditaan sata vuotta sitten käytyä Suomen sisällissotaa ja siihen liittyvää katkeruutta.

Pentinkulman päivät tapahtuvat vuonna 2018 41. kerran. Perinteikkään tapahtuman monipuoliset vieraat ja tasokas ohjelma elävät ajassa ja tarjoavat kirjallisuuden ja kulttuurin ystäville kokemuksia ja ajattelemisen aihetta. Vuonna 2018 pohditaan, miten sisällissodan jakama Suomi pääsi jaloilleen ja mihin se on sadassa vuodessa edennyt. Miten selviäminen ja sovinto ovat mahdollisia?

Ohjelmassa on kiehtovia kirjailijavieraita, kuten Tommi Kinnunen ja Anneli Kanto. Kiihkeää keskustelua, johon osallistuvat muun muassa Lasse Lehtinen ja Anna Kontula. Ajatuksia herättäviä puheita, joita pitävät kirjailijat Virpi Hämeen-Anttila, Teemu Keskisarja ja ohjaaja Lauri Maijala. Koskettavia esityksiä: Samuli Edelmannin kirkkokonsertti ja Pekka Laihon monologiesitys Ylpeys. Tapahtumien täyteisen viikon aikana pääset myös runousaamiaiselle, kuuntelemaan kirjailijoita torille ja Pentinkulman kierroksille. Nuorten kirjoituskilpailun voittaja julistetaan ja lapset ja aikuiset pääsevät sanataiteilemaan.

Nuutajärven lasikylässä kokoontuu legendaarinen E80 –esikoiskirjailijaseminaari, joka sekin katsoo eteenpäin. Kirjailija, kirjoittajakouluttaja Taija Tuomisen, joka on luotsannut tapahtumaa kymmenkunta vuotta, rinnalle astuu kaksi uutta vetäjää, kirjallisuudentutkija Maria Laakso ja kirjailija, toimittaja Erkka Mykkänen. Seminaarissa pohditaan kirjailijan elämän muuttuvia edellytyksiä.

Pentinkulman päivät -kuva