Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Kuningattaren varjossa

Aikalaisarvio
Arvosteleva Kirjaluettelo oli Kouluhallituksen vuosina 1922-88 (vuosina 1908-21 alan järjestöjen) julkaisema lehti, joka sisälsi kirjastojen kirjanvalinnan tueksi tarkoitettuja lyhyitä arvosteluja uusista suomenkielisistä kirjoista. Sitä jaettiin Kirjastolehden liitteenä.
Teoksen kuvailutiedot
Ilmestynyt numerossa
10/1979
Teosarvio
Kuningatar on Englannin ensimmäinen Elisabet ja varjoon jää hänen sukulaistyttönsä Lettice, Boleynin sukua. Englannin neitsytkuningatar esitetään hyvinkin epäsympaattisessa valossa, itsekkäänä ja mustasukkaisena naisena, joka tosin ei halunnut miespuolisia suo. sikkejaan varsinaisesti omakseen, mutta ei myöskään halunnut luovuttaa heitä muille naisille. Lettice joutui epäsuosioon avioiduttuaan salaa kuningattaren ylimmän suosikin kanssa, siitäpä vuosikausien vihat ja kaunat. Eikä naisten suhteita suinkaan parantanut että Elisabet myöhemmin mieltyi pa-iskunnan poikaan. Useilla romaanin henkilöillä on historialliset esikuvansa, myös tapahtumain kulku on pääpiirteissään historian mukainen. Ihmisten luonnekuvat ja melkoinen määrä romanttista rekvisiittaa ovat sensijaan Holtin mielikuvituksen tuotetta. Kirja poikkeaa jonkin verran Holtin aikaisemmasta tuotannosta, lukijoita se silti saanee.