Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Minne tuuli kuljettaa

Aikalaisarvio
Arvosteleva Kirjaluettelo oli Kouluhallituksen vuosina 1922-88 (vuosina 1908-21 alan järjestöjen) julkaisema lehti, joka sisälsi kirjastojen kirjanvalinnan tueksi tarkoitettuja lyhyitä arvosteluja uusista suomenkielisistä kirjoista. Sitä jaettiin Kirjastolehden liitteenä.
Teoksen kuvailutiedot
Ilmestynyt numerossa
12/1982
Teosarvio
Sarjakuvakirja aikuisille ydinsodasta. Sympaattinen, pyöreä ja hyväntahtoinen James Bloggs on vaimoineen tuttu jo Briggsin edellisestä sarjakuvakirjasta Herrasmies Jim. Nyt pariskunta valmis-tautuu suojautumaan ydinräjäytykseltä. Briggs kuvaa itselleen ominaisella pehmeällä ironialla miten voimattomia, turhia, naurettavia kaikki tavallisen ihmisen ponnistelut itsensä ja omiensa turvaamiseksi maailman mahtavien käyttämiä ajatusrakennelmia ja aseita vastaan ovat. Lopputuloksena on ydinsaaste ja sen myötä hivuttava, tuskallinen kuolema. Tavallinen kansalainen James uskoo vielä viime hetkiIlään viranomaisten voimaan ja apuun. Briggs ei. - Enemmän kuin mustaa huumoria.