Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Rubiinisydän

Tyyppi
kuvakirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Metsässä kävelee pieni tyttö, vihreät hiukset vain vaatteenaan. Mistä tyttö saisi mekon Metsän kuninkaan juhliin?

Mustan vuoren mustassa luolassa Metsän länsilaidalla asustaa Louhikäärme. Tuota petoa metsän asukkaat ruokkivat kukilla; kaiken se syö, tuo ahne Louhikäärme. Vanamo kasvaa vielä rauhassa, mutta ensi vuonna on vanamonkin vuoro joutua Louhikäärmeen pohjattomaan kitaan.

Yhdessä lintujen ja kukkien kanssa heinähiuksinen tyttö punoo juonen ja alkaa kirjoittaa pieniä viestejä puun lehdille ja linnut vievät ne muille metsän asukkaille toisiin Metsiin. Linnut vievät viestejä ja tuovat tullessaan vanamon teriöitä, joista Räätälilintu ompelee tytölle mekon, ihanan vaaleanpunaisen vanamonkukkamekon!

Mitä tyttö kirjoitti niihin pieniin viesteihin? Tyttö neuvoi muitakin lopettamaan Louhikäärmeen ruokkimisen. Louhikäärmeet nääntyvät nälkään, kun kukaan ei ruoki niitä. Mutta entäpä, jos ne tulevat ulos luolistaan, nuo hirveät pedot? Meitä on kylliksi monta, on pienen tytön viesti. Jos jokainen metsän asukas vie yhdenkin valkoisen pienen kiven petojen porteille, kivistä kertyy vuori.

Tytön viestit menevät perille, Louhikäärmeet kukistetaan ja palkaksi rohkeudestaan tyttö saa kuninkaalta rubiinisydämen. Tyttö ottaa käteensä rubiinisydämen, suuren kuin leipä ja murentaa sen sormissaan. Linnut vievät murenia kaikille lapsille, kaikkiin metsiin, säkenöivän punaisia murenia, ilon kipinöitä!

Nina Haikon kuvitus on myös tulvillaan sadun lumoa, iloa, lämpöä ja salaperäisyyttä.

Kaarina Helakisan satu on julkaistu alun perin teoksessa Kuninkaan tyttären siivet, 1982.

-MY- Sanojen aika -
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
38
Kustantaja
Kuvittaja
Osana julkaisua
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Osana julkaisua
Ensimmäinen julkaisu
kyllä