Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Desiree

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Book cover
Book cover
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Maailman ’suuria’ historiallisia romaaneja – ikivihreä, unohtumaton

Kaunis silkkikauppiaan tytär Eugénie Désirée Clary tapaa Napoleon Bonaparten ensi kerran, kun tämä nuorena, köyhänä armeijan kenraalina oleskelee Marseillessa. He rakastuvat ja aikovat avioon, mutta kun Napoleon kunnianhimoiset suunnitelmat mielessään matkustaa Pariisiin, hän unohtaa Désiréen. Tyttö seuraa sulhastaan Pariisiin vain nähdäkseen, että häikäisevä Josephine on vienyt häneltä Napoleonin. Pariisissa maailmanhistorian tapahtumat tempaavat Désiréen pyörteisiinsä. Hänen sisarestaan Juliesta tulee Napoloeonin veljen vaimo ja Espanjan kuningatar; hän kohtaa Talleyrandin, Fouchén, lukemattomia muita aikakauden vaikuttajia ja kuuluisuuksia. Hän kohtaa myös Ranskan marsalkaksi kohonneen Jean-Baptiste Bernadotten, joka rakastuu häneen. Ja kun kummallinen kohtalo tekee Bernadottesta Ruotsin kuninkaan, pieni kauppiaantytär Désirée kruunataan kylmän pohjoisen lumimaan kuningattareksi.
romaanin sivuilla herää loistoonsa Ranskan keisariajan komeus, hovin kimaltava elämä, juonittelut ja dramaattiset käänteet. Kaksi nuorta ihmistä kohtaa toisensa aavistamatta, millaiseen unohtumattomaan historialliseen rooliin kohtalo on heidät valinnut. Tämä säihkyvä ja temperamentilla kerrottu tarina lumoaa lukijansa yhä uudestaan.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Kieli
Alanimeke
romaani
Ilmestymisaika
Sivumäärä
480
Ilmestymisaika
Sivumäärä
496
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä