Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kirkkohäät

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Book cover
Book cover
Book cover
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Kirkkohäät on itsenäinen jatko Moa Martinsonin omaelämäkerralliseen teokseen Äiti menee naimisiin. Mia on kirjan alussa kahdeksanvuotias ja asuu äitinsä ja isäpuolensa kanssa vaihteeksi kunnon asunnossa, jossa on oikein tiskipöytäkin. Mutta pian elämä jatkaa tavanomaista kulkuaan: perhe muuttaa vähän väliä kaupungissa huoneesta hökkeliin ja maaseudulle muonamiehen tupaan. Elämän kohokohtia ovat Mian tädin surkuhupaiset kirkkohäät, joita kummastelemaan kerääntyy koko kadun väki. Mian oman elämän käännekohta on uusi koulu, jonka opettaja saa tytön innostumaan lukemisesta. Koulun jälkeen hän pääsee ensimmäiseen työpaikkaansa, lapsentytöksi pappilaan, jonne saapuu myös ensimmäinen kosintakirje.
Kirkkohäät kertoo verrattoman elävästi ja hauskasti työläisten muonamiesten elämästä viime vuosisadan Ruotsissa. Jo varhain itsenäiseksi ja rohkeaksi kasvanut Mia joutuu kokemaan niin aikuisten tappeluja kuin työttömyyttä, lakkoja ja eriarvoisuutta. Mutta ankean arjen keskellä pilkistävät myös elämän pienet ilot, äidin suuri viisaus, luonnon kauneus.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
244
Kieli
Kääntäjä
Sarjamerkintä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
322
Kustantaja
Sarjamerkintä