Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Vaa’ankieli

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Lee Morrisin, vanhojen rakennusten kunnostajan ja kuuden pojan isän, elämä luiskahtaa vaarallisille raiteille, kun hän eräänä iltana avaa oven kahdelle tweedpukuiselle herrasmiehelle. Vierailun syy on vähäinen määrä raviradan osakkeita, jotka Lee on perinyt äidiltään. Nuo kahdeksan osaketta ovat ainoa pysyvä muisto, mikä Leen äidille jäi avioliitosta rikkaan Keith Strattonin kanssa – mustelmat kun häipyvät ajan mukana.
Nyt Strattonit ovat ajautuneet repivään riitaan raviradan kohtalosta: pitäisikö myydä koko rata, rakennuttaa uudet katsomot vai säilyttää kaikki entisellään? Ehkä Lee voisi kallistaa vaakaa herrojen toivomaan suuntaan?
Toive tuntuu turhalta, sillä Strattonit ovat sulkeutunut ja ylimielinen aatelissuku, joka tuntuu pysyvän koossa vain vihan ja synkkien salaisuuksien voimalla. Perhepiirin soluttautuva Lee vaistoaa että hiljaisuus on ostettua ja kätkee kenties menneitä rikoksia… ja kun rikos sitten purskahtaa keskelle nykypäivää, Leen on myöhäistä vetäytyä syrjään.
(takakansiteksti)
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Päähenkilöt
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
308
Kustantaja
Kääntäjä
Lisätietoja
suomentanut Aulis Rantanen ja hänen johtamansa Kouvolan kääntäjänkoulutuslaitoksen suomentajaryhmä syksyllä 1994: Pekka de Groot ... et al.
Ensimmäinen julkaisu
kyllä