Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kalaharin hiekkaa

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Book cover
Book cover
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Sattuma saattaa yhteen Etelä-Afrikan asevelvollisen Tom Careyn, ruotsalaisen antropologin Klara Granrothin ja hänen amerikkalaisen miesystävänsä Charlie Wildermanin Botswanan aroilla. Siitä alkaa elämän ja kuoleman matka.
Ulla-Lena Lundbergin uuden romaanin tapahtumapaikkana on Kalaharin autiomaa Etelä-Afrikassa. Poliittinen tilanne vaikuttaa tapahtumien kulkuun, mutta keskeisintä romaanissa on kriisitilanteeseen joutuneitten kolmen ihmisen suhde. Kalaharin hiekkaa on erikoislaatuinen trilleri, jonka ulkoisen lukijan vangitsevan tapahtumarikkaan jännityksen vastakohtana on sisäinen, psykologinen jännitys. Se vaikuttaa vielä kauan kirjan lukemisen jälkeen.
(Takakansiteksti)
Aiheet ja teemat
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Alkukieli
Tekstinäyte
Asunnossa vaellellaan ympäriinsä ihastellen juoksevaa vettä, sähköliettä, valoa joka napsautetaan päälle heti kun tuntuu vähänkään hämärältä. Luetaan kirjeitä ja kommentoidaan niitä, laitetaan ruokaa ilman säilykkeiden tai pussien hajuakaan. Kun lopulta käydään yöpuulle, rakastellaan vielä kerran ja katsellaan kattoon, johon ei lainkaan kaipaa Kalaharin tähtiä. Kestää pari viikkoa ennen kuin sinne alkaa ikävöidä takaisin.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
267
Kääntäjä
Nimi
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
238
Kustantaja
Kieli