Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Sofian maailma

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Sofian maailma on kertomus Sofiasta, tavallisesta 14-vuotiaasta norjalaisesta koulutytöstä, jonka rauhallisen elämän eräänä toukokuun päivänä katkaisee nimetön kirje. Kirjeessä on vain kolmen sanan pituinen kysymys: Kuka sinä olet? Kohta postilaatikkoon ilmestyy toinen kirjelappu, jossa kysytään: Mistä maailma on peräisin?
Mitä ihmettä? Pilaileeko joku Sofian kustannuksella? Osaako kukaan vastata noin vaikeisiin kysymyksiin? Ja lisää on tulossa. Sofian postilaatikkoon putoilee länsimaisen filosofian historiaa käsitteleviä kirjeitä. Samaan aikaan Sofia löytää jollekin oudolle Hildelle Libanonista lähetettyjä postikortteja. Niiden myötä hän tempautuu ihmeelliseen seikkailuun ja huomaakin olevansa kaikkea muuta kuin tavallinen tyttö. Opiskeltuaan suuria ajattelijoita Sofia oppii ymmärtämään myös oman paikkansa maailmanhistoriassa, puhumattakaan henkeäsalpaavasta syntymäpäiväyllätyksestään…
Sofian maailma on jännittävä romaani nuoren tytön elämästä, aikuistumisesta ja sijoittumisesta maailmanjärjestykseen. Samalla Sofian maailma on oppikirja ajattelumme kehittymisestä alkaen antiikin filosofeista ja päätyen oman vuosisatamme eksistentialismiin.
”Tullakseen hyviksi filosofeiksi tarvitsemme ainoastaan kyvyn ihmetellä” – siinä lähtökohta niille, joita elämän ihme mietityttää, ahdistaa tai pelottaa. Sofian maailma avaa uusia ajattelun ulottuvuuksia kaikenikäisille.
(takakansiteksti)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Tekstinäyte

Sofia Amundsen oli matkalla koulusta kotiin. Alkumatkan hän oli kävellyt tyttökaverinsa Jorunnin kanssa. He olivat puhuneet roboteista.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

532

Kieli

Kääntäjä

Alanimeke

romaani filosofian historiasta

Ilmestymisaika

Sivumäärä

608

Kustantaja

Kieli

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli