Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kummajainen astuu kehiin

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Book cover
Book cover
Book cover
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Ensimmäinen Gardell-suomennos. Vihdoin!

Eletään 70- ja 80-luvun vaihdetta. Juha ja Jenny sekä heidän kaverinsa asuvat ankeassa Sävbyholmissa josta karataan välillä "päiväunille Onnelaan", lahden toiselle puolelle Suomeen asti.

Ajan ilmiöihin kuuluvat mm. ydinvoimakeskustelu, discomusiikki ja John Travolta sekä tietenkin punk ja Sex Pistols. Halutaan kaikkea aikuisten maailmasta ja valloitetaan se pala palalta: kuljetaan kortsu lompakossa niin, että muut luulisivat, että sitäkin on tullut tehtyä. Käydään salaa tupakalla jumppatunnilla, juodaan taju kankaalle ja valehdellaan naama ruvella seksivalloituksista. Pukeudutaan samoin kuin kaikki muutkin, vaikka pukeutua voi myös itsensä näköiseksi, jotta löytäisi oman itsensä. Ja istutaan sitten omassa huoneessa lukkojen takana, tuijotetaan peiliin ja ihmetellään, kuka minä oikein olen?

Teos on vaikuttava kuvaus teinimaailman julmuudesta ja nuoren matkasta itsekunnioitukseen. Gardellin teksti ruoskii nykypäivän aikuista, kouluyhteisöä ja yleistä välinpitämättömyyttä. Arkipäivän tragedia muuttuu Gardellin kynän alla komediaksi ja päinvastoin, lopulta ei enää tiedä itkeäkö vai nauraa!
(Like)
Aiheet ja teemat
Päähenkilöt
Konkreettiset tapahtumapaikat
Asiasana tai oma avainsana
Alkukieli
Tekstinäyte
Aamu synnyttää uuden päivän. Veden peili järvessä on rikkumaton. Se täytyy pitää mielessä. Se minun pitää myös muistaa. En kai minä sentään ollut pelkästään pelokas ja sopeutuva? Kai me olimme myös kavereita? Cilla, Charlotte, Roy, Lennart, Stefan, Pia, Eva-Lena...
Tänään en tiedä heistä mitään, enkä tiennyt heistä mitään silloinkaan. He eivät koskaan tavoittaneet minua, enkä minä koskaan tavoittanut heitä.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
315
Kustantaja
Kieli
Ilmestymisaika
Sivumäärä
297
Kustantaja
Kääntäjä