Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Kanelipuodit ja muita kertomuksia

Tyyppi
novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Kurjistunut Puola värittyy elävänä Bruno Schulzin runsaan kynänä jäljistä. Karu, mutta kiehtova kirjoitustyyli vetää lukijan myyttisen maailman kieppeisiin. Tässä kirjassa maaginen realismi avaa ovensa ja musta huumori vie lukijan mukanaan rakentamaan uudelleen maailman rikkoutuneita merkityksiä.

Tapani Kärkkäisen suomennos Kanelipuodit ja muita kertomuksia on tähän mennessä ainoa suomenkielinen laitos, joka sisältää Bruno Schulzin koko tuotannon. Schulzin kahden ilmestyneen kirjan, Kanelipuotien ja Kuolinilmoituksen sanatorion, lisäksi laitos kokoaa neljä kirjallisuuslehdissä ilmestynyttä kertomusta.

Tätä kirjaa koristaa Bruno Schulzin piirrokset ja siihen on laatinut esipuheen Virpi Hämeen-Anttila ja jälkisanat sekä viitteet Tapani Kärkkäinen.

Bruno Schulz (1892-1942) syntyi rikkaaseen, maallistuneeseen juutalaiseen perheeseen ja kuoli juutalaisvainoissa vuonna 1942. Häntä pidetään yhtenä aikansa lahjakkaimmista ja vaikuttavimmista kirjailijoista. Schulzin lyhyeksi jääneen tuotannon surrealistiset visiot jatkavat eloaan kirjallisuuden rakastajien parissa.

(Basam Books)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
422
Kustantaja
Kieli
Lisätietoja
Suomennettu Schultzin koottujen proosateosten tieteellisestä editiosta Opowiadania : wybór esejów i listów
Sarjamerkintä