Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Tanssiva karhu -palkinto 2018 Lassi Hyväriselle

Ajankohtaista
4.7.2018

Toimitukselta: Kirjailija | Teema | Teos | Täky

Yleisradion Tanssiva karhu -runopalkinto on jaettu 4.7. Kajaanin Runoviikolla. Palkinnon sai Lassi Hyvärinen runokokoelmastaan Tuuli ja kissa (Poesia). Raati perusteli teoksen palkitsemista: "Kissoilla on ikiajat ollut korkeakirjallinen roolinsa niin runossa kuin proosassakin. Nyt kissavideoiden aikakautena on ilahduttavaa saada päivitys tähän oikukkaaseen traditioon. Teoksen kuriton faabeli kasvattaa huomaamatta suuria teemoja ystävyydestä ja luonnon tilasta. Koskaan kissarunoja ei ole tehty sellaisella poeettisella herkkyydellä ja taidolla kuin mitä Lassi Hyvärinen nyt palkittavassa kokoelmassaan."

Tuuli ja kissa on Lassi Hyvärisen kolmas runokokoelma. Hän on aiemmin saanut mm. Kalevi Jäntin palkinnon ja ollut ehdolla Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon ja Runeberg-palkinnon saajaksi.

Kääntäjäkarhu-palkinnon sai puolestaan Kaisa Ahvenjärvi toimittamastaan ja suomentamastaan Tuulisolmut-antologiasta, joka esittelee saamelaista nykyrunoutta.

Tanssiva karhu -palkinto on arvoltaan 4 000 euroa ja palkinnon raadissa olivat tänä vuonna kirjailija Jukka Viikilä (pj.), Ylen kulttuuritoimittajat Minna Joenniemi ja Marit Lindqvist sekä tuottaja Erja Manto. Kääntäjäkarhu on arvoltaan 1 500 euroa.

Lisätietoja:
Yle: Kissarunot voittivat Tanssiva karhu -palkinnon

 

Tuomas Aitonurmi / Kirjasampo

 

Tuuli ja kissa -kansikuvaTuulisolmut