Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Topelius- ja Arvid Lydecken -palkinnot 2018 jaettu!

Sivupiiri
12.1.2018

Toimitukselta: Ajankohtaista Sivupiirissä

Suomen Nuorisokirjailijat ry:n jakamat Topelius- ja Arvid Lydecken -palkinnot jaettiin tänään. 
 
Topelius-palkinnon 2018 voitti Elina Rouhiainen: Muistojenlukija. Väki 1 (Tammi).
”16-vuotias Kiuru viihtyy paremmin kirjojen maailmassa kuin ihmisten seurassa. Kiurulla on myös salaisuus: hän voi hallita muiden muistoja. Kun hän löytää muita kaltaisiaan, tuttu ja turvallinen elämä nyrjähtää sijoiltaan. Mihin ja keneen Kiuru voi luottaa? Muistojenlukija nivoo kiehtovaan tarinaan taidokkaasti keskustelua etuoikeuksista, ihmisarvosta ja yhteiskunnasta. Henkilöhahmojen kuvaus on vahvaa, uskottavaa ja monisyistä. Sujuvasti etenevä ja erinomaisesti kirjoitettu urbaani fantasiateos vangitsee lukijan mukaansa ja jättää vahvan muistijäljen.”
 
Elina Rouhiainen: Muistojenlukija Leena Parkkinen: Pikkuveli ja mainio harharetki
 
Arvid Lydecken -palkinnon 2018 voitti Leena Parkkinen: Pikkuveli ja mainio harharetki, kuvitus Jussi Karjalainen (Teos). 
”Pikkuveljen seikkailu on hurja ja hurmaava: siinä on komenteleva isosisko, suoleopardeja ja vahva sanoma. Teksti pursuaa outoa, vinoa ja hillitöntä mielikuvittelua, joka tempaa niin pienen kuin isommankin lukijan maailmaansa. Arki ja fantasia sekoittuvat tekstissä tyylikkäästi yhtä lailla miljöön, henkilökuvauksen kuin juonen osalta ja tarina kiinnittyy oivaltavasti nykymaailmaan. Parkkisen teoksessa kaikki on harkittua ja taiten kirjoitettua, jokaisella sanalla ja välimerkillä on paikkansa. Pikkuveli ja mainio harharetki on villi, mielikuvituksellinen ja lasta ymmärtävä – loistavaa lastenkirjallisuutta.”
 
Kummankin palkinnon arvo on tänä vuonna 2018 euroa.
 
Lisätietoja:
 
 
Katja Kyllönen/Sivpiiri