Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Suomen Kirjailijaliiton Tirlittan-palkinto Tuula Korolaiselle

Sivupiiri
19.4.2018

Toimitukselta: Ajankohtaista Sivupiirissä

Suomen Kirjailijaliitto jakoi vuotuiset tunnustuspalkintonsa (á 10 000 euroa) kevätkokouksessaan 18.4.2018. Kirjailijaliiton tunnustuspalkinto myönnetään kirjailija, taiteen akateemikko Hannu Mäkelälle ja lasten- ja nuortenkirjallisuuden Tirlittan-palkinto kirjailija Tuula Korolaiselle. Palkinnot jaetaan tunnustuksena kirjailijan koko tähänastisesta tuotannosta sekä työstä suomalaisen kirjallisuuden hyväksi.
 
Tuula Korolaisen lastenkirjailijan ura alkoi vuonna 1990 runokokoelmalla Enkeli ja poliisi. Korolainen on kirjoittanut ja toimittanut yli 60 teosta, joissa tärkeinä teemoina esille nousevat rakkaus ja ystävyys. Hän on työskennellyt kirjailijan työn ohella myös kääntäjänä, radiotoimittajana ja kriitikkona sekä toiminut lastenkirjallisuuslehti Onnimannin päätoimittajana 30 vuotta. Journalistina Korolainen on tehnyt pitkäjänteistä työtä lasten- ja nuortenkirjojen arvostuksen ja huomion edistämiseksi. 
 
Lisätietoja:
Sirpa Kähkönen
puheenjohtaja
Suomen Kirjailijaliitto ry
 
Haastattelupyynnöt: 
Anna Chydenius
Viestintäpäällikkö
Suomen Kirjailijaliitto ry
 
Lisätietoja:
 
 
Katja Kyllönen/Sivupiiri