Sivupiiri hakee kirjallisuustekstejä julkaistavaksi

Sivupiiri
2.5.2022

Toimitukselta: Ajankohtaista Sivupiirissä

Oletko 15-20-vuotias, jolle kirjallisuus tai kirjastot ovat merkityksellinen asia elämässä? Sivupiiri etsii kolmea kirjallisuusaiheista tekstiä julkaistavaksi syksyllä 2022. Tekstit julkaistaan Sivupiirin suomenkielisessä kirjallisuusosiossa. Tekstin aiheen voi valita seuraavista vaihtoehdoista:
 
1. Kirjasto vuonna 2040. Millainen olisi unelmiesi kirjasto? Mitkä palvelut ovat mielestäsi tärkeitä, mitä kirjaston toiminnassa kehittäisit? Voit halutessasi ideoida vapaasti ja käyttää mielikuvitustasi: unelmien kirjaston ei tarvitse olla realistisesti toteutettavissa.
 
 
2. Kirjallisuuden vaikutus elämääni. Onko kirjoista ollut sinulle apua esimerkiksi vaikeassa elämäntilanteessa? Oletko löytänyt kirjoista samastumispintaa tai uusia ystäviä? Onko lukeminen tuonut sinulle lohtua?
 
 
3. Inspiraationi kirjavalintoihin. Mistä löydät lukuvinkkejä? Vaikuttaako sosiaalinen media, tai vaikkapa suoratoistopalveluiden tarjonta siihen, mitä luet? Mistä toivoisit saavasi vinkkejä? Minkä perusteella valitset lukemisesi?
 
Lähetä ehdotuksesi tekstistä sähköpostitse osoitteeseen henriika.tulivirta(at)hel.fi, ja kirjoita viestin otsikoksi ”Sivupiirin tekstihaku 2022”. Liitä mukaan Word- tai PDF-tiedostona tekstin suunnitelma, eli maksimissaan yhden A4-sivun mittainen selostus tekstin aiheesta, näkökulmasta ja muista käsiteltävistä asioista.
 
Lisää sähköpostin viestikenttään yhteystietosi (nimi, ikä, sähköposti ja puhelinnumero). Sivupiirin toimitus valitsee kolme ideaa, joista julkaistaan valmiit tekstit syksyllä 2022.
 
Valmiiden artikkeleiden pituus on 4–10 sivua (n. 10 000 – 25 000 merkkiä), ja tekstistä maksetaan kirjoittajalle 300 euron palkkio. Tekstit julkaistaan Sivupiirissä syys–marraskuussa, ja ajankohdasta sovitaan tarkemmin kirjoittajien kanssa, kun julkaisemisesta on päätetty.
 
Lähetä teksti-ideasi viimeistään sunnuntaina 29.5.2022. Tämän jälkeen saapuneita viestejä ei oteta haussa huomioon. Julkaistavaksi valituille kirjoittajille ilmoitetaan 1.6. mennessä. Sivupiirin toimittaja Henriika Tulivirta toimii tekstien editorina niiden työstämisvaiheessa.
 
 
Henriika Tulivirta / Sivupiiri