Runeberg Junior -palkintoehdokkaat 2023 julkistettu

Kirjahylly

8 kirjaa

17.11.2022
|Kaikki kirjahyllyt

Vuoden 2023 Runeberg Junior -palkintoehdokkaat on julkaistu. Ehdolla palkinnonsaajaksi on kahdeksan kirjaa, joista neljä on suomenkielisiä ja neljä ruotsinkielisiä. Esivalintaraatiin kuuluivat Loviisan kirjastonjohtaja Tapani Häkkinen, sarjakuvataiteilija ja graafinen suunnittelija Kaisa Leka sekä Porvoon vanhempainyhdistysten puheenjohtaja, viestintäasiantuntija Marika Salomaa.

Seuraavaksi porvoolaiset esikoululaiset sekä ensimmäisen ja toisen luokan oppilaat lukevat ehdokasteokset, ja valitsevat niistä voittajan. Runeberg Junior -palkinto on Porvoon kaupungin ja KSF Media / Sanomalehti Östnylandin yhteinen 10 000 euron suuruinen lastenkirjallisuuspalkinto, jota on jaettu vuodesta 2017. Voittaja julkistetaan Runebergin päivän juhlinnan yhteydessä helmikuun alussa 2023.

Vuoden 2023 palkintoehdokkaat ovat:

Chanfreau, Sofia, kuvitus Chanfreau, Amanda: Giraffens hjärta är ovanligt stort / Kirahvin sydän on tavattoman suuri (Schildts & Söderströms, suom. Outi Menna)

Kalajoki, Mikko, kuvitus Ikonen, Jani: Almus: Tännetuloa terve (WSOY)

Lipasti, Roope: Palavan kaupungin lapset (WSOY)

Meripaasi, Helena: Pystykorvatalvi (Otava)

Sandelin, Annika, kuvitus Lucander, Jenny: När farmor flög / Kun isoäiti lensi (Teos & Förlaget, suom. Veera Antsalo)

Unkari, Arttu, kuvitus Vaalio, Kai: Isämies ja hyytävä hypnoosi (Otava)

Vuori, Sanna Sofia, kuvitus Knuutinen, Cara: Lejon kommer / Leijona tulee (Teos & Förlaget)

Åkesson, Mimi, kuvitus Bondestam, Linda: Här är alla andra / Kaikki toiset (Förlaget, Etana Editions, suom. Katri Tapola)