Lukuviikko 2023

Sivupiiri
13.4.2023

Toimitukselta: Ajankohtaista Sivupiirissä

Lukukeskuksen järjestämää lukuviikkoa vietetään tänä vuonna 17.-23. huhtikuuta. Lukuviikon teema vuonna 2023 on lukemisen monet muodot, ja tarkoituksena on muun muassa nostaa esiin, miten erilaiset lukemisen tavat ja digitaaliset alustat muuttavat lukemistamme. 

Yksi hyvä tapa viettää lukuviikkoa on lukea ääneen. Ääneen lukemiselle ei ole rajoituksia: lukea voi lapselle, nuorelle, tai aikuiselle, omalle lemmikille, kirjaston lukukoiralle, tai vaikka huonekasville! 

Sivupiirin kirjahyllyistä löydätkin teoksia, jotka soveltuvat erityisen hyvin ääneen luettaviksi:
Kuvakirjoja ääneen luettavaksi
Lastenkirjoja ääneen luettavaksi
Nuortenkirjoja ääneen luettavaksi

Lukuviikko on vuosittainen valtakunnallinen lukutaidon teemaviikko, jota on juhlittu jo yli 40 vuotta. Perinne aloitettiin Lukusunnuntaina vuonna 1977 ja varsinaista Lukuviikkoa on vietetty vuodesta 1997. Teemaviikko tarjoaa tietoa ja sisältöjä lukutaidon ja lukemisen ajankohtaisista kysymyksistä. Lukuviikkoon voi osallistua ympäri Suomen mm. hyödyntämällä Lukuviikon materiaaleja, osallistumalla keskusteluun sosiaalisessa mediassa, nostamalla esiin lukutaitoa omasta näkökulmastaan, sekä järjestämällä erilaisia tapahtumia, tempauksia ja kirjailijavierailuja. Lukuviikon sisältöjä voi hyödyntää läpi koko vuoden lukutaitotyössä. 

Lisätietoa:

Tietoa Lukuviikosta
L
ukuviikko: Näin osallistut

 

---

 

Henriika Tulivirta / Sivupiiri