Lasten LukuVarkaus -finaalikirjat 2019

Kirjahylly

6 kirjaa

Käyttäjän Katja kuva
28.2.2019
|Kaikki kirjahyllyt

Lasten LukuVarkaus -palkinnon 2019 finaalikirjat ja lapsiraati on julkistettu. Esiraati on lukenut n. 60 lastenromaania, joista finaaliin valikoitui seuraavat kuusi kirjaa:

Bagge, Tapani, kuvitus Carlos da Cruz: Aavehevosen arvoitus (Karisto)
Brunila, Marjut: Immu ja Torninvartijat (Myllylahti)
Heikkilä, Mervi: Revonpuro (Karisto)
Keski-Mäenpää Alina ja Kati: Varastettu vaivaisakka (Suomen Lähetysseura)
Kujanpää, Mari: 102 askelta mummilaan (Otava)
Noronen, Paula, kuvitus Terese Bast: Supermarsu ja roskaavat ryökäleet (Tammi)

Kirjoissa tartuttiin tänä vuonna lasten elämän ajankohtaisiin aiheisiin kuten ystävyyteen ja uusioperheen arkeen ja näiden lisäksi korostuivat myös historialliset ja ekologiset teemat.

3 500 euron palkinnon saajan päättää Varkauden alakouluja edustava lapsiraati, johon kuuluvat Riina Rämö 5 B ja Neea Kolari 4 B (pj) Könönpellon koulusta, Anette Kokki 3.lk, Aada Hyppönen 3.lk ja Lotta Juvonen 5 lk Repokankaan koulusta sekä Lumi Saari 3B Könönpellon koulusta. Voittajakirja julkistetaan ja kirjailija palkitaan keskiviikkona 12.6.2019 Vekara-Varkaus festivaaliviikolla. 

Esiraatiin kuuluivat Maija-Helena Soininen (Stora Enso Oyj), Katriina Leväinen ja Leena Ruotsalainen (Varkauden kaupunginkirjaston lasten- ja nuortenosasto), Anu Ruotsalainen ja Minna Heikkinen (Suomalainen Kirjakauppa Oy, Varkaus), Heli Sutinen (Vekara-Varkaus festivaaliviikko) ja filosofian lisensiaatti Petri Pietiläinen.

Vuosittain Suomessa ja suomenkielellä julkaistulle lastenromaanille jaettavan valtakunnallisen Lasten LukuVarkaus kirjallisuuspalkinnon perustivat vuonna 2001 Stora Enso Oyj sekä Varkauden kaupunki.

 

Lisätietoja:
Vekara-varkaus.fi: Lasten LukuVarkaus 2019 finaalikirjat ja lapsiraati julkistettiin

 

Katja Kyllönen / Sivupiiri