Vuoden 2019 Kirjava Kettu -ehdokkaat

Kirjahylly

5 kirjaa

Käyttäjän Katja kuva
11.2.2019
|Kaikki kirjahyllyt

Vuoden 2019 Kirjava Kettu -ehdokkaat on julkistettu ja äänestys on alkanut, äänestysaikaa on 31.3.2019 saakka.

Kaarinan kaupunginkirjasto myöntää Kirjava Kettu -palkinnon lounaissuomalaisen kirjailijan lasten- tai nuortenkirjalle. Voittajan valitsevat kaarinalaiset lapset ja nuoret kirjastossa ja kouluissa järjestettävässä äänestyksessä. Palkinnon tavoitteena on tehdä tunnetuksi paikallisia lasten- ja nuortenkirjailijoita. Äänestyksen voittaja saa Kirjava Kettu -patsaan.

Ehdokkaat ja ote kuvailuista:

Brunila, Marjut: Immu ja torninvartijat (Myllylahti, 2018)
"Jännittäviä hetkiä varasliigan kintereillä ja vuosisata sitten eläneen tytön jalanjäljillä. Erilaisuuden voimasta ja ystävyyden lämmöstä kumpuava seikkailu- ja kummitustarina antaa pohjaa myös vakavien asioiden - yksinäisyyden ja vaikeiden kotiolojen - käsittelylle." 

Mäkitalo, Janne: Pääkallokiitäjät salaseuran jäljillä (Myllylahti, 2017)
"Pääkallokiitäjät-sarja yhdistää klassisen seikkailukirjallisuuden tämän päivän nuorten elämään ja ajatusmaailmaan. Vauhdikkaan ja samaistuttavan sarjan ensimmäinen osa (Pääkallokiitäjät, 2016) on kiehtonut lukijoita kodeissa ja kouluissa jo useiden painosten verran."

Niemelä, Reetta: Uljas ja surullinen Sandra (Otava, 2018)
"Iiris saa selville, miksi Sandra-tamma vaikuttaa vihaiselta. Valloittavan sarjan kolmas osa."

Palviainen, Jukka-Pekka: Virityksiä (Karisto, 2018)
"Valtteri ajaa kolarin paetessaan poliiseja viritetyllä mopollaan. Kukaan ulkopuolinen ei onneksi loukkaannu, mutta Valtteri itse joutuu jalkaleikkaukseen. Samassa sairaalahuoneessa majailee Einari, jonka sota-ajan juttuja on kiva kuunnella. Einarin lapsenlapsi Amanda tekee nettiin humoristisia videoita. Kun Amanda saa vlogiinsa rasittavan häirikön, hän pyytää Valtterilta apua. Kaikesta voi päätellä, että kirjoittaja on joku tuttu. Häirikön jäljittäminen paljastaa monta muutakin salaisuutta."

Savisaari, Aira: Ponku, Peetu ja totuuskone (Karisto, 2018)
"Ponku, Peetu ja Tinja pyörittävät taas etsivätoimisto Jelppiä. Ponku toimii koulun lukukoirana. Nyt koulussa on I-SO ongelma. Lukukoiran luokassa on Artun vanha nojatuoli. Siihen ilmestyy pehvan kohdalle valtava reikä. Onneksi Eeva lupaa korjata tuolin. Eevan ompelukoneen lähellä kieppuu merkillistä sähköä ja värähtelyä. Ponku tietää, että kone on myös totuuskone. Sen virtapiirissä on pakko puhua totta."

Lisätietoja: 
Kaarina.fi: Kirjava Kettu
Kaarina.fi: Vuoden 2019 Kirjava Kettu -ehdokkaat