Ellen Strömbergin nuortenromaani ehdolla August-palkinnon saajaksi

Sivupiiri
25.10.2022

Toimitukselta: Ajankohtaista Sivupiirissä

Suomenruotsalaisen Ellen Strömbergin romaani Mehän vaan mennään siitä ohi (S & S, 2022, suomentanut Eva Laakso) on ehdolla Ruotsin arvostetuimman kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Strömbergin romaani on yksi kuudesta vuoden 2022 lasten- ja nuortenkirjallisuuden August-ehdokkaasta. 

 

Raati perustelee valintaa seuraavasti:
"Herkkä ja osuva kuvaus teini-iän murroskohdasta – kun unelmat siitä, kuka haluaisi olla, pitäisi yhtäkkiä toteuttaa käytännössä, kun kaverisuhteet joutuvat koetukselle ja kun ensirakkaus sekä kutkuttaa että pelottaa. Ellen Strömberg antaa uuden elämän nuortenkirjallisuuden ikonisimmille aiheille niin lukijaa kuin henkilöhahmojaankin kunnioittaen."

 

August-palkinto on vuosittain jaettava kirjallisuuspalkinto, jonka on vuodesta 1989 alkaen myöntänyt Ruotsin kustannusyhdistys Svenska Förläggareföreningen kolmessa sarjassa: kaunokirjallisuuden August-palkinto, tietokirjallisuuden August-palkinto ja lasten- ja nuortenkirjallisuuden August-palkinto. Palkinto jaetaan August-gaalassa 28.11.2022. Palkintosumma on 100 000 kruunua, eli hieman yli 9000 euroa.

Lisätietoa: Ellen Strömbergin nuortenromaani ehdolla Ruotsin arvostetuimman kirjallisuuspalkinnon saajaksi

---

Henriika Tulivirta / Sivupiiri