Botnia-palkinto 2021 Anna-Elina Isoarolle ja Mira Malliukselle

Sivupiiri
28.10.2021

Toimitukselta: Ajankohtaista Sivupiirissä

Botnia-kirjallisuuspalkinto on ensimmäistä kertaa myönnetty lastenkirjalle. Vuoden 2021 Botnia-palkinnon voittajaksi on valittu Anna-Elina Isoaron kirjoittama ja Mira Malliuksen kuvittama teos Sinä yönä tuli talvi (Wsoy, 2021).
 
Palkintoraadin perusteluista: "Anna Elina Isoaron kirjoittama ja Mira Malliuksen kuvittama Sinä yönä tuli talvi on äärimmäisen tärkeä lastenkirja vaikeasta aiheesta sekä siihen liittyvistä tunteista: lapsen kuolemasta. Kirja avaa hienosti ja kauniisti sen tyhjyyden, joka jää ison menetyksen jälkeen.
--
Huomionarvoista on myös se, että Isoaro ja Mallius eivät vähättele lasta kokijana eivätkä lukijana. Teos on korkeatasoista lastenkirjallisuutta, mutta vaikuttaa myös aikuiseen lukijaansa erityisellä tavalla."
 
Botnia-palkinto myönnetään kirjalliselle teokselle, jonka tekijä asuu Pohjois-Pohjanmaalla tai on sieltä kotoisin. Se on arvoltaan 10 000 euroa. Palkintoa jakaa Oulun kirjailijaseura. Palkintoraatiin kuuluivat tänä vuonna kirjallisuuden- ja kulttuurintutkija, journalismin yliopettaja Satu Koho, toimittaja Pia Kaitasuo, kirjastonhoitaja Jaana Märsynaho, pastori Juha Vähäkangas, kirjabloggaaja Simo Sahlman, dramaturgi Jukka Heinänen ja kirjallisuuden- ja kulttuurintutkija Jyrki Korpua.
 
Henriika Tulivirta / Sivupiiri
 
Lisätietoja: