Blogistanian Kuopus 2017 voittaja on Angie Thomasin Viha jonka kylvät

Sivupiiri
5.2.2018
Suomalaiset kirjabloggaajat äänestivät jälleen vuoden parhaista kirjoista. Avoimeen verkkoäänestykseen osallistui yli 40 bloggaajaa ja ehdokkuuksia sai yhteensä 175 kirjaa Blogistanian kirjallisuuspalkintojen neljässä eri kategoriassa, Blogistanian Finlandia kotimaisille kirjoille, Globalia käännöskirjoille, Kuopus lasten- ja nuortenkirjoille ja Tieto tietokirjoille. Blogistanian kirjallisuuspalkinnot nostavat esille kirjabloggaajien arvostamia teoksia, äänestys järjestetään vapaaehtoisvoimin ja se on epäkaupallinen.
 
Kuopus-palkinnon voitti tänä vuonna Angie Thomasin Viha jonka kylvät (Otava, suom. Kaijamari Sivill). Toiselle sijalle tuli Elina Rouhiaisen Muistojenlukija (Tammi) ja kolmanneksi Becky Albertallin Minä, Simon, Homo Sapiens (Otava, suom. Lotta Sonninen). Viha jonka kylvät on ensimmäinen käännösteos, joka voittaa Kuopus-kategoriassa.
 
    
 

Otteita kirjabloggaajien arvioista:

 
Angie Thomas: Viha jonka kylvät
“Viha jonka kylvät tuo näkyville mustien amerikkalaisten kulttuurin, perhesuhteet, sosiaalisen eriytymisen, luokkaerojen synnyn, monien ajautumisen rikoksen poluille ja tietyissä kaupunginosissa tapahtuvat jengitaistelut, eikä sävy ole opettavainen vaan kaikki tapahtuu luonnostaan tarinan kehyksessä, kun Starr elää elämäänsä ja kuvaa sitä, miltä ympäröivä maailma hänestä näyttää, miten hän kokee ihmisten suhtautumisen ja miten hän itse suhtautuu rooleihinsa eri ympäristöissä. Viha jonka kylvät on nuorisokuvauksessaan monessa suhteessa myös perinteinen nuortenkirja, mutta samalla erittäin tuore, rehellinen ja tärkeä juuri nyt." (Tekstiluola)
 
Elina Rouhiainen: Muistojenlukija
“Rouhiainen on luonut trilogiaansa sopivan abstrakteja yliluonnollisia elementtejä, joten on täysin uskottavaa, että sellaisia voisi löytyä urbaanista ympäristöstä ilman, että se muuttaisi meidän tuntemaamme maailmaa merkittävästi. Rouhiaisen näyttämä Helsinki on rankka, mutta ajankohtainen. Se näyttää Helsingin, jossa sekoittuu varakkuus, työttömyys, kodittomuus ja paperittomuus.” (Todella vaiheessa)
 
Becky Albertalli: Minä, Simon, Homo Sapiens
“Tiedätkö sen tunteen, kun kirjan lopussa alat jarrutella lukunopeuttasi, koska et haluaisi luopua siitä ja sen henkilöistä? Kun tunnet kiintyneesi ja hullaantuneesi niin kirjan päähenkilöön, että ihan kuin hän olisi paras ystäväsi. Kun kirjan lopetettuasi haluaisin lukea sen heti uudelleen, ja sinulla on kummallisen tyhjä ja surullinen olo, kun olet joutunut hyvästelemään lempihenkilösi. Näin minulle kävi tämän kirjan kanssa.” (Kirjapöllön huhuiluja)
 
Lisätietoja:
 
 
Katja Kyllönen | Sivupiiri

Ajankohtaista Sivupiirissä