Anni Swan -mitali Annika Sandelinille

Sivupiiri
2.9.2021

Toimitukselta: Ajankohtaista Sivupiirissä

IBBY Finlandin jakama Anni Swan-mitali myönnettiin 2. syyskuuta 2021 Annika Sandelinille teoksesta Silkesapans skratt (Förlaget, 2019). Teoksen on kuvittanut Linda Bondestam ja suomentanut Maarit Halmesarka nimellä Silkkiapinan nauru (Teos, 2019).

Palkinto jaetaan joka kolmas vuosi kotimaiselle lasten- tai nuortenkirjalle. Mitali myönnetään teokselle, joka on taiteellisesti korkeatasoinen ja aiheenkäsittelyltään sekä ilmaisultaan omintakeinen. Ensimmäisen kerran Anni Swan -mitali jaettiin vuonna 1961. Nyt akateemikko Wäinö Aaltosen suunnittelema hopeinen mitali jaettiin jo 21. kerran. 

 
Ote IBBY Finlandin perusteluista:
”Teksti ja kuvat toimivat yhteen saumattomasti, luoden herkän, mutta samalla voimallisen kokonaisuuden. Kirja kertoo ystävyydestä, mutta samalla myös menettämisestä ja kaipauksesta. Sandelinin teksti soljuu kauniisti. Tarinassa käsitellään surua ja kaipausta herkästi, mutta samalla uskottavasti. Kirja voikin tarjota keinoja surutyöhön niin lapselle kuin aikuiselle. Mielestämme erityisen ansiokkaan kirjasta tekeekin se, että se puhuttelee eri ikäisiä lukijoita."

 
---
Henriika Tulivirta / Sivupiiri