Runokuu 2021: metsä

Kirjahylly

10 kirjaa

3.8.2021
|Kaikki kirjahyllyt

Runokuun teema vuonna 2021 on metsä. Festivaali järjestetään Helsingissä 19.–24. elokuuta, ja monet sen tapahtumista striimataan tänä vuonna myös etänä seurattavaksi.

Kirjasampo vinkkaa teemaan liittyen jälleen runokokoelmia. Haastamme festivaalia järjestävän Nuoren Voiman Liiton kanssa kirjastot nostamaan tapahtuman aikana runoja esille aineistonäyttelyissä, ja runonäyttelyistä voi jakaa kuvia somessa tunnisteella #runokuu. Runojen lukemiseen ja lukukokemusten jakamiseen haastamme tietysti kaikki! Myös Vihreä kirjasto on tehnyt oman listansa tämän vuoden Runokuuta varten.

Runokuu, Nuoren Voiman Liitto, Kirjasampo ja Järvenpään kaupunginkirjasto haastavat kaikki kirjastot myös mukaan järjestämään kirjoittajakohtaamisia. Jos kirjastosi ei vielä ole mukana, esitä toive! Kirjoittajatapaamiset järjestetään Suomen kirjastoissa torstaina 19.8. klo 18–20. Tervetuloa kirjoittamaan! Otathan omat kirjoitusvälineet mukaan. Tapahtumaan voi osallistua myös etänä kotona, kahvilassa, puistossa tai missä tahansa haluat antaa ajatuksillesi siivet. Kuvia ja tunnelmia voit jakaa tunnisteella #kirjoitakirjastossa omissa somekanavissasi – ja jos tägäät Järvenpään kirjaston storyysi Instagramissa, pääset mukaan myös koko Suomen kattavaan kuvakavalkadiin! Tilaisuudet järjestetään kullakin alueella voimassa olevien koronarajoitusten mukaisesti.

Runovinkkilista sisältää kymmenen suomenkielistä, viime vuosina julkaistua kokoelmaa. Klikkaa kansikuvaa ja pohdi, miten juuri kyseinen teos puhuu metsästä teemana.