Nuori Voima -palkinto 2019 Nokturno-runoussivustolle

Ajankohtaista
21.5.2019

Toimitukselta: Kirjailija | Teema | Teos | Täky

Kirjallisuusjärjestö Nuoren Voiman Liiton jakama Nuori Voima -palkinto on myönnetty digitaalista runoutta edistävälle ja julkaisevalle Nokturno.fi-runoussivustolle. Palkinto myönnettiin ennakkoluulottoman ja uutta luovan kirjallisuuden mahdollisuuksien edistämisestä. Nokturnoa ylläpitää runoyhdistys Nihil Interit ry.

”Nokturno.fi on luonut kasvualustan kirjallisille teoksille, jotka hyödyntävät digitaalisia keinoja. Digitaalisen, verkkoa hyödyntävän ja monitaiteisen runouden ja muun kirjallisuuden julkaisijana Nokturno on Suomen kontekstissa ainutlaatuisen tärkeä”, totesi Nuoren Voiman Liiton hallituksen puheenjohtaja, kirjailija Matti Kangaskoski.

Palkinnon myöntöperusteisiin kuului myös Nokturnon digitaalinen residenssi. ”Residenssi tarjoaa kirjailijoille ohjelmointitukea, inspiraatiota, asiantuntemusta ja rahallisen palkkion. Nokturnon digitaalisessa residenssissä kirjailijat saavat keskittyä digitaalisen kirjallisuuden luomiseen ja digitaalisten ilmiöiden tarkasteluun. Ennennäkemättömien mahdollisuuksien luominen vaatii paitsi visiota myös rohkeutta, päättäväisyyttä ja anteliaisuutta”, Kangaskoski totesi.

Nuori Voima -tunnustuspalkinto jaetaan vuosittain ansioituneesta toiminnasta kirjallisuuden ja kulttuurin alalla. Palkinnonsaajan valinnan teki Nuoren Voiman Liiton hallitus.

Tuomas Aitonurmi / Kirjasampo

Lisätietoja:
Nuoren Voiman Liitto: Nuori Voima -palkinto Nokturno.fi-sivustolle