Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Tulenkantaja-palkinto 2017 Hanna Weseliukselle

Ajankohtaista
27.3.2017

Toimitukselta: Kirjailija | Teema | Teos | Täky

Vuoden 2017 Tulenkantaja-vientikirjallisuuspalkinnon on saanut Hanna Weselius romaanistaan Alma! (WSOY). "Se on loistavasti kirjoitettu, täynnä kerta kaikkiaan upeita lauseita, kieltä, joka luo alati uusia yhteyksiä ja synnyttää kuvia. Se näyttää eri tavoin, millaista elämä on tänä päivänä, millaista on olla nainen, millaista on olla ihminen, minkälaisessa maailmassa me elämme", kuvasi palkinnon tuomariston puheenjohtaja, kirjailija Antti Tuomainen. Hanna Weselius on saanut romaanistaan myös Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon, ja teos päätyi alun perin julkaistavaksi sen käsikirjoituksen voitettua Kirjan vuosi 2015 -kirjoituskilpailun. Tulenkantaja-palkinnon tuomaristoon kuuluivat Tuomaisen lisäksi Aamulehden päätoimittaja Jouko Jokinen,Tulenkantajien kirjakaupan esimies Erkki Kiviniemi sekä Aamulehden kulttuuritoimituksen esimies Markus Määttänen.

Tulenkantaja-palkinto on Aamulehden ja tamperelaisen Tulenkantajat-kirjakaupan suomalaisen kirjallisuuden vientiä kiihdyttämään perustama palkinto, joka myönnettiin nyt viidettä kertaa. Palkinnon suuruus on 10 000 euroa. Lisäksi palkintoraadin puheenjohtaja toimii voittajakirjailijan mentorina kirjallisuusviennin kysymyksissä.

Lisätietoja:
Aamulehti: Voi Alma, minkä teit! - Tulenkantaja-voittajalle kirjoittaminen on kuin pimeään menemistä

Aamulehti: Tuomari Antti Tuomainen yllättyi: "Alma! näyttää loistavasti, millaisessa maailmassa elämme"
Aamulehti: Tulenkantaja-voittaja: "On vaikea seistä lipun alla, kun kaikki liput ovat ryvettyneitä"
Kirjasampo: Tulenkantaja-palkinnon ehdokkaat valittu

 

Tuomas Aitonurmi / Kirjasampo