Humoristisia kirjoja nuorille

Kirjahylly

10 kirjaa

14.11.2016
|Kaikki kirjahyllyt

Tässä hyllyssä on iloisia ja hauskoja kirjoja nuorille. Iloisuus ja hauskuus ovat moneen lukuelämykseenkin kuuluvia arvoja, joita ei pidä väheksyä. Naurun hyväätekevien vaikutusten lisäksi huumori voi tarjota myös älyllisiä oivalluksia. Hylly on koottu kirjasuosituksista, jotka Kirjavinkkariyhdistys ry:n vinkkarit ovat tehneet Media-avain-sivustolle.

 
Media-avain arvioi lapsille ja nuorille suunnattua mediaa kasvatuksen ja myönteisten viestien näkökulmasta. Palvelu poimii kirjoista ja elokuvista hyviä roolimalleja, tunnetaitoja ja ajattelun aihetta eri-ikäisille. Media-avaimen elokuva-arviot löydät osoitteesta media-avain.fi.
 

Andrews, Jesse - Maailmankaikkeuden huonoin elokuva
Delikouras, Aleksi - Nörtti-kirjat, hyllyssä sarjan ensimmäinen osa Nörtti - New game
Nörtti eli Dragonslayer666 pelaa ja pohtii maailmaa. Kieli on karkeaa ja jutut suoria, mutta pohjimmiltaan Nörtti on herkkä jätkä. Ronskin huumorin ystäville. (Katri/Kirjavinkkariyhdistys ry)
Halme, Antti - Metalliveljet ja megabeibit
Herndorf, Wolfgang - Ladaromaani
Kallioniemi, Tuula - Valopäiden veljeskunta
Murray, Tamsyn - Neronleimaus 
Nadin, Joanna - Haku päällä, Rachel Riley
Nuotio, Eppu ja Anna - Venla T- kirjat, hyllyssä sarjan ensimmäinen osa Venla T:n rakkaudet
Hurmaava Venla T sählää jo kolmessa kirjassa. Ylioppilaskirjoitusten ilmoittautuminen unohtuu, ja venlamaisen säätämisen seurauksena ihana Matias lipuu tavoittamattomiin. Humoristisella tavalla nuoren naisen elämää käsittelevät kirjat ovat sulavasti ajan hermolla. Venla on raikas hahmo nuorten aikuisten kirjallisuudessa. (Katri/Kirjavinkkariyhdistys ry)
Paretskoi, Jyri - Shell´s Angles -kirjat, hyllyssä sarjan ensimmäinen osa Shell´s Angles
Hyväntuulisia kirjoja poikaporukan sähläämisestä. Huomion keskipisteenä mopot ja tietenkin tytöt. Sivutaan myös vaikeita aiheita huumorin keinoin. (Katri/Kirjavinkkariyhdistys ry)
Pratchett, Terry - Niistäjä