Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Laivakello-palkinto Jyri Paretskoille

Sivupiiri
20.5.2016

Toimitukselta: Ajankohtaista Sivupiirissä

Tämän vuoden Laivakello-kirjallisuuspalkinnon voitti Jyri Paretskoi. Palkinto luovutettiin 11.5. Dreamwall-tapahtumassa Merikeskus Vellamossa. Palkintoraati halusi tänä vuonna kunnioittaa Väinö Riikkilän tarinoiden tärkeimpiä arvoja eli yritteliäisyyttä, toverillisuutta ja reippautta, ja niitä Paretskoin Shell´s Angles -kirjat nimenomaan jatkavat. Perusteluissa todetaan: ”Merellinen miljöö on tosin vaihtunut huoltoaseman kulmiksi, mutta polttoaineen käry on tallella, samoin halu auttaa tovereita ja keskinäisen naljailun alle kätketty ystävyys ja luottamus.”
 
 
Laivakello-palkinto on messinkinen laivakello. Sen jakaa vuorovuosittain Väinö Riikkilä -seura ja Kotkan kaupungin kulttuuritoimijat. Palkinnon raatiin kuului tänä vuonna Kotkan kulttuujohtaja Antti Karjalainen, Suomen merimuseon museolehtori Johanna Aartomaa, eläkkeellä oleva äidinkielen opettaja Esko Junkkari, Kotkan kaupunginkirjaston lasten ja nuorten osaston esimies Markku Kesti ja kirjastonhoitaja Titi Kalenius. 
 
Ehdolla tänä vuonna olivat Jyri Paretskoin lisäksi Aleksi DelikourasAnu HolopainenSalla Simukka ja Kalle Veirto
 
Lisätietoja: 
 
Katja/Sivupiiri