Poetry Jam yhdistää runoilijat, räppärit ja lauluntekijät

Ajankohtaista
30.1.2012

Toimitukselta: Kirjailija | Teema | Teos | Täky

Poetry Jam -lavarunousklubin kevätkausi starttaa vauhdikkaasti torstaina 16.2. klo 19, kun Cafe Mascotin lavalle nousevat runoilijat, laulaja-lauluntekijät ja rap-lyyrikot. Palkitulla runoklubilla esiintymässä nähdään Ritarikunta-yhtyeestäkin tuttu Chydeone, laulaja-lauluntekijä Anni Mattila, kirjallisuusaktivisti ja runoilija Teemu Manninen sekä HPC:n riveissä kunnostautunut laulaja-lauluntekijä Niko Jylhä. Tapahtumassa järjestetään myös tuttuun tapaan avomikki-osuus, jonka aikana yleisö on tervetullut esittämään omia runojaan. Kevätkauden ensimmäisen klubi-illan levyvalinnoista vastaa Mutsis oli dj-kollektiivi ja illan juontajana häärii runouden sekatyömies Harri Hertell.

Runoilottelu järjestetään Cafe Mascotissa (Neljäs linja 2, 00530 Helsinki) klo 18–24, illan ohjelma alkaa klo 19. Tilaisuuteen on vapaa pääsy!

Teemu Manninen on vallilalainen runoilija, kirjallisuusaktivisti ja Osuuskunta Poesian toimituksen jäsen. Hän on julkaissut neljä runokokoelmaa ja suomentanut eurooppalaista ja amerikkalaista taidesarjakuvaa.

Niko Jylhä on laulaja-lauluntekijä Helsingin Malmilta. Hänen kappaleissaan rytmikäs kitarointi sekä helisevä huuliharpun soitto luovat kiehtovan äänimaailman suomeksi lauletuille lyriikoille.

Ritarikunta-yhtyeenkin riveissä sanallista arkkuaan raotellut Chydeone julkaisi marraskuussa 2011 soololevyn Kuilun Partaalla. Pääasiassa nuorten turkulaisten tuottajien voimin rytmitetty levy sai sisällöllisiä vaikutteita mm. ruoanlaitosta, viskilikööristä ja laiva-aamiaisella naapuripöydässä istuneiden poliisien salakuuntelusta. Viime aikoina erityisesti spoken word -tyyleihin mieltynyt pitkän linjan rap-artisti esiintyy tapahtumassa pääosin dub-rytmien säestämänä.

Maailmaa kiertäneen laulaja-lauluntekijä-pianisti Anni Mattilan sooloesiintymiset ovat hurmaava sekoitus jazzia, soulia, hiphopia sekä poppia. Mattilan laululyriikat pyrkivät yksinkertaisuuteen: asioista on helppo tehdä monimutkaisia, mutta elämän suuret kysymykset kiteytyvät parhaimmillaan yhteen lauluun. Ahkeruudestaan tunnettu muusikko on aiemmin julkaissut oman suomenkielisen sooloalbumin Lauluni Mun artistinimellä Nika. Tällä hetkellä Mattila työstää ensimmäistä englanninkielistä sooloalbumiaan sekä toimii mm. Pyhimyksen Medium-yhtyeen keulahahmona.

Tapahtuman järjestää Helsinki Poetry Connection yhteistyössä Nuoren Voiman Liiton kanssa. Jameissa mukana myös Helsingin kulttuurikeskus.

Lisätiedot ja haastattelut:
Harri Hertell
tapahtumatuottaja
hkipoetryconnection(at)gmail.com
http://hkipoetryconnection.blogspot.com