Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Haastattelussa Harri István Mäki

Sivupiiri
10.2.2016

Toimitukselta: Ajankohtaista Sivupiirissä

KIRJAILIJA PITÄÄ ELÄIMISTÄ JA KUMMITUKSISTA

Tampereen Kirjamessuilla törmäsin Harri István Mäkeen. Olen pienempänä lukenut hänen Sihis-kirjojaan ja nyt halusin haastatella häntä. Sihis-kirjojen päähenkilö on maailman pienin koira, jonka ystäviä ovat kiltit kummitukset. Kirjat kuuluvat Keltanokka-sarjaan.

"Sihis on oma chihuahua-koirani ja nyt se on jo 9-vuotias", Harri kertoo. Sihiksen lapset ovat Aurora ja Hamlet. Nekin ovat Harrin koiria. Lisäksi Harrilla on tiibetinspanieli ja kaksi Jack Russellin terrieriä. Ei tässä vielä kaikki! Harri on oikea eläintarhan omistaja. Hänellä on myös kolme gerbiiliä, kaksi marsua ja hamsteri. Harri harrastaa ratsastamista ja hänellä on oma poni, Pöljä.
Myös Luke-marsu seikkailee Harrin kirjoissa, esim. kirjassa Luke ja karvamammutti. Kun uusi kirja ilmestyy, niin Harri antaa Lukelle kirjan, ja Luke pureskelee sitä.
Harrin uusin kirja Zen Zero on ilmestynyt Tammen Musta kaista-sarjassa. Perhe muuttaa kylään, jossa on vain kummituksia, mutta he eivät tiedä sitä. "Minusta olisi ihanaa päästä kummitusten kylään", Harri István Mäki naurahtaa. Kirjan tapahtumapaikka muistuttaa kirjailijan kotipaikkaa Juupajokea. Harri mielellään sijoittaa tapahtumia paikkoihin, jotka tuntee. Vanha kenkätehdas on hyvä paikka seikkailla.
Zen Zero on kauhukirja, ja Harri rakastaa kauhua ja kummituksia. Hänen unkarilainen isoäitinsä kertoi paljon tarinoita ja uskoi kummituksiin. "Kummitukset ovat hauskoja", Harri hihittää. "Kauhujutut muistuttavat satuja, eikä niitä kannata ottaa liian tosissaan."
Harrista on kivaa, kun saa vähän pelätä. "Jos pelottaa liikaa, voi nauraa koko jutulle", Harri neuvoo.

Erasmus, 10

Teksti julkaistu alunperin Okariinossa, julkaistu ja päivitetty viimeksi 30.6.2010.
Siirretty Kirjasampoon 10.2.2016.