Lomalukemista: jännitys

Kirjahylly

14 kirjaa

3.6.2015
|Kaikki kirjahyllyt

Dekkariviikkoa vietetään 8. - 14.6.2015. Jännittäviä hetkiä tarjoaa myös Sivupiirin toinen Lomalukemista -kirjahylly, yöttömässä yössä kun tohtii lukea niitä vähän pelottavampiakin kirjoja. Tässäpä siis kirjahylly kaikille jännäreitten ystäville. Hyllyyn on kerätty otos vuosina 2014 - 2015 ilmestyneitä nuortenkirjoja, jotka nostattavat kivasti niskavilloja. 

Andersson, Henrika: Sirpale sielua
Murielin pikkuveli on sairas ja tarvitsee Murielin apua. Tummakatseinen ja salaperäinen Luc johdattaa Murielia pimeyteen, josta voisi ehkä löytyä jotain voimia veljen auttamiseen.

Berry, Julie: Kunnes kerron totuuden
Judith ja Lottie katosivat, kaksi vuotta myöhemmin vain Judith palasi. Judith, jonka kieli on leikattu poikki.

Cast, Kristin: Cast, P. C.: Salattu
Mikä on pahaksi paljastetun Neferetin seuraava like?

Clare, Cassandra: Taivaallisen tulen kaupunki
Varjojen kaupungit –sarjan päätösosa, jossa kauhea taistelu vaatii kauhistuttavia uhrauksia.

Coben, Harlan: Täpärällä
Mickey Bolitar sotkeutuu sekavaan soppaan murhamysteeriä ratkoessaan, vastaan tulee mm. kuulusteluja ja ampumavälikohtauksia.

Daugherty, C. J.: Yön perintö
Cimmerian sisäoppilaitoksessa, Allien toisessa kodissa, toimii vaikutusvaltainen salaseura, jolla on vihollisia. Eikä aikaakaan kun Allie ja koulun oppilaat ovat suuressa vaarassa.

Gagnon, Michelle: Kukaan ei kaipaa sinua
Ihmiskokeita, hakkeriaktivisteja ja kilpajuoksua takaa-ajajia vastaan.

Green, Sally: Puoliksi paha
Ihmisten keskuudessa elää salaisessa noitayhteisössä sekä mustia että valkoisia noitia, joita yhdistää vain ja ainoastaan yksi asia: pelko molemmille puolille ja ei kummallekaan puolelle kuuluvaa poikaa kohtaan.

Green, Sally: Puoliksi villi
Nathan on täysivaltainen aikuinen noita, jonka pitää oppia hallitsemaan uusi kykynsä, outo villi voima. Lisäksi hänellä pitää pelastaa Annalise ja taistella noitien kapinassa..

Kallioniemi, Tuula: Pako
Matilda joutuu syrjäiseen saareen Alarik -nimisen miehen vangiksi. Talosta löytyy myös toinen tyttö, Carita, joka kutsuu miestä vaarikseen. Matilda saa Caritan pakenemaan kanssaan ja pakomatka vie heidät hylättyyn taloon, joka ei kuitenkaan ole tyhjä..

Lönn, Pasi: Aavetanssi
Koulun talkkari ”Lapamake” on kadonnut mökillään Keiteleellä. Jakke ja Make päätyvät seikkailemaan pitkin maakuntaa yrittäessään selvittää tapausta poliisien kanssa. Mikä on aavemainen hahmo, joka hilluu mökin ympäristössä?

Ojala, Anu: Pommi
Mia haluaa lopettaa eläinten kärsimykset, jotain radikaalia on tehtävä..

Simukka, Salla: Musta kuin eebenpuu
”Olipa kerran tyttö, jolla oli varjo.” Lumikilla on ahdistelija, jonka sielu tuntuu olevan yhtä musta kuin eebenpuu..

Smith, Dan: Big game
Miehuuskoetta metsästysretkellään suorittava 13-vuotias Oskari törmää Lapin erämaassa terroristien jahtaamaan Yhdysvaltain presidenttiin. Tästä alkaa hurja seikkailu, josta ei puutu jännitystä eikä täpäriä tilanteita. 

 

Katja/Sivupiiri