Kotkan nuoret suosittelevat: Top 10

Kirjahylly

10 kirjaa

Käyttäjän Katja kuva
15.5.2015
|Kaikki kirjahyllyt

Vinkkilista on peräisin Kirjavinkkariyhdistyksen blogista, Markku-sedän postauksesta Mitä kirjoja Kotkan nuoret suosittelevat (10.1.2015). Postauksen lista on koottu Kotkan nuorten tekemistä kirjasuosituksista vuosilta 2013-2014.

Tässä listan Top 10 Markku-sedän kommenttien kera:

"Kärjessä oli omilla lukemillaan kolme kirjasarjaa. Nälkäpeli ja Houkutus olivat viime keväänä omilla lukemillaan ja nyt Harry Potter -sarja oli kivunnut kolmanneksi top-kirjaksi. Näistä sarjoista oli mainintoja useista osista ja Harry Potterin kohdalla maininnat hajosivat eniten eri osien kesken. Nälkäpeli ja Houkutus -sarjoissa ensimmäiset osat keräsivät melkein kaikki maininnat. Mitään yllättävää tässä kolmikossa ei varmasti ole kenellekään ellei se, että myös ysit suosittelevat edelleen Harry Potteria.

Rowling, J.K.: Harry Potter -sarja (7)
Collins, Suzanne : Nälkäpeli -sarja (6)
Meyer, Stephenie: Houkutus -sarja (6)

Kahden kärjen takaa löytyvät kuumimmat nousijat eli John Greenin Tähtiin kirjoitettu virhe, Veronica Rossin Paljaan taivaan alla jatko-osineen ja Annukka Salaman Käärmeenlumooja. Top 10 -listalle päässeitä yhdisti edelleen monimediaisuus eli suomeksi sanottuna pelkkä kirja ilman elokuvaa, tv-sarjaa tai (Internet)hypeä, harvoin enää noustee nuorten suosikkilistoille. Erityisesti Annukka Salaman Käärmeenlumoojan suosion voisi räjäyttää ison budjetin elokuva. Nostetta on jo olemassa.

Cabot, Meg: Prinsessapäiväkirjat - sarja (3)
Cast, P.C.: Yön talo 1 - Merkitty (3)
Gier, Kerstin: Rubiininpuna (3)
Green, John: Tähtiin kirjoitettu virhe (3)
Noël, Alyson: Punaiset tulppaanit (3)
Rossi, Veronica: Paljaan taivaan alla (2), Halki ikiyön
Salama, Annukka: Käärmeenlumooja (3)
"