Pihla piirtää parhaan ystävän

Pihla on jo koululainen, mutta häntä pelottavat monet asiat, kuten eksyminen äidistä kaupasta, bakteerit ja se, miten oikein pitäisi käyttäytyä muiden seurassa. Asiaa ei auta, että pikkuveli Mehupurkki saa jatkuvasti hengenahdistuskohtauksia ja häntä täytyy käyttää sairaalassa. Uusi lukuvuosi on juuri alkanut ja Pihlan entinen paras kaveri Veera on muuttunut oudon vältteleväksi ja kaveeraa ilkeän Raisan kanssa. 

Pihla käy tunnetaitopettaja Himasen luona ja alkaa kirjoittaa päiväkirjaa, jonka omistaa rakkaalle koiralleen Kosmokselle. Pihla huomaa, että Himasen luona käy muitakin oppilaita koulusta. Etenkin tavauskilpailua jännittävä Maria ja huvipuistolaitteista intoileva Viljo vaikuttavat mukavilta. Mutta Raisa ei hyväksy Pihlan uusia kavereita tai noloa kuviskerhoa ja Veera on nykyään kaikessa Raisan kannalla. Pelkääminenkin on kuulemma noloa, joten Pihla yrittää parhaansa mukaan kääntää huolilamppunsa himmeämmälle. Miten pitkälle Pihla on valmis menemään säilyttääkseen välit parhaaseen ystäväänsä? 

Nuorten jännityskirjoista tunnetun Sara Shepardin lastenkirja Pihla piirtää parhaan ystävän käsittelee lempeästi ja hauskasti erityisherkän lapsen kouluarkea ja ystävyyden kommervenkkejä. Sarjakuvamainen, pelkistetty kuvitustyyli tuo mieleen Jeff Kinneyn Neropatin päiväkirjat. Pihla piirtää parhaan ystävän sopii mainiosti pienemmille alakoululaisille ekaluokkalaisista alkaen. Kirjan on kääntänyt Outi Järvinen.