Main kamalan tyhmä päivä

On sateinen päivä ja mikään ei mene Main mielen mukaan. Isä ei ymmärrä, ettei voileivälle saa laittaa juustoa ja vanhemmat tiuskivat toisilleen. Main vatsassa alkaa murista tiikereitä, jotka muuttuvat päivän aikana aina vain ärhäkämmiksi, kun päälle pitää pukea haalarit, vaikka kellään muulla ei ole. Sitten päiväuniaikaan paha mieli vyöryy päälle ja tiikerit pääsevät valloilleen.

Kamalan tyhmä päivä onneksi saa paremmin käänteen, kun päiväkodissa lohdutetaan ja äiti tulee aikaisemmin hakemaan kotiin. Ehkä ikävästä sadepäivästäkin voi lopulta tulla hyvä? Entä onko äidissä ja isässäkin ehkä pikkuisen tiikeriä…

Sanna Sofia Vuoren kirjoittama Main kamalan tyhmä päivä on arkinen kuvakirja, joka eläytyy taitavasti lapsen näkökulmaan ja tuo aitoudella ja lämmöllä esiin pieniä murheita ja arkipäivän vastuksia, joista joskus voi kasvaa tiikereitä. Kirja sopii erityisen hyvin piristämään lapsiperheen marraskuista päivää, mutta annettavaa sillä on kaikenikäisille. Nadja Sarellin värikäs ja monimuotoinen kuvitus yhdistää harmonisesti mielikuvituksekkaan tunnekuvauksen ja lempeän arkisuuden.