Ihmetyttö

Haaksiniemen perhe asuu valtavassa Tursan kaupungissa, jossa ihmiset liikkuvat ilmalaivoilla ja ilmatakseilla. Palvelusrobottikin on siellä varsin tavanomainen asia. Muuta tavanomaista Haaksiniemen perheessä ei sitten olekaan: jokaisella perheenjäsenellä kun on jokin hieno superkyky! Niin, paitsi Aililla, jonka kyky ei vieläkään ole ilmoitellut itsestään. Supersankareiden suvussa on kurjaa olla tavallinen, etenkin kun jopa Ailin vauvasisko Melinakin saa kykynsä ennen Ailia.

Elämä soljuu kuitenkin rauhallisesti omassa uomassaan, kunnes joku alkaa häiritä ja pelotella Ailin perhettä. Kiukkuinen ja salamyhkäinen naapuri puolestaan kuljettelee rappukäytävässä suuria laatikoita ja suhtautuu torjuvasti Haaksiniemen perheeseen. Mistä ihmeestä on kyse?

Tapahtumien edetessä on selvää, että Ailin apua tarvitaan. Nyt, jos koskaan olisi aika löytää supervoimansa…

Sari Peltoniemen Ihmetyttö on nopealukuinen ja mukaansatempaava tarina.  Kirja käsittelee hienovaraisesti itsetuntoa, ulkopuolisuuden tunnetta ja identiteettiä, mutta ennen kaikkea se on hyväntuulinen tarina supersankariperheen elämästä tulevaisuuden Suomessa. Aiju Salmisen värikäs kuvitus rytmittää tekstiä mukavasti. Ihmetyttö sopii luettavaksi päiväkoti-ikäisille ja sitä vanhemmille.