Kirjallisuustapahtumat

Kirjallisuustapahtumat-kalenteri esittelee Suomessa järjestettäviä kirjallisuustapahtumia. Voit selailla tapahtumia kuukausi- tai viikkonäkymässä, ja klikkaamalla tapahtumaa saat lisätietoja. Kalenteri on saatavilla myös upokkeena, jonka voit liittää sivuillesi. Ylläpidosta vastaa Kirjasammon toimitus.
 

Pentinkulman päivät

Urjala
5.8. 10:00
6.8. 10:00
7.8. 10:00
Perinteinen, mutta elävä ja ajan hermolla sykkivä kirjallisuusfestivaali.

Pentinkulman päivät Urjalassa rakentuu kirjailijavierailuista, punnitusta puhteesta ja elämyksellisistä musiikki- ja teatteriesityksistä. Vuonna 2022 festivaalin teema on ”Kerran elämässä”, ja festivaalin ohjelma pitää sisällään elämäkerrat ja elämäntarinat, ihmisten tekemät rajutkin ratkaisut ja kokemat isot, elämän mullistavat asiat. Vuoden 2022 festivaalin keskusteluissa kysytään muun muassa mikä elämässä on merkittävää, mistä rohkeus tehdä ratkaisuja löytyy, voiko vaikenemisen muurin murtaa.

Osana festivaalia järjestetään E80 -esikoiskirjailijaseminaari, kirjoituskursseja sekä oheisohjelmaa.

Esiintyjiksi, haastateltaviksi ja puhujiksi on kutsuttu kirjailijoita ja taiteilijoita, joiden teoksissa nousevat esiin syntymä, kuolema ja ne isot asiat ja käännekohdat, joita tapahtuu näiden kahden ääripään välissä.

(Tapahtuman kotisivulta)