Tyhmästi tehty

Josefiina, Iris ja Elsa ovat parhaita ystäviä. Josefiina on porukan kaunotar, Iris iloinen, hauska tyttö, joka tulee kaikkien kanssa toimeen ja Elsa ystävyksistä harkitsevin ja pidättyväisin. Tytöt tekevät kaiken yhdessä: juhlivat, seikkailevat, hölmöilevät. Näennäisesti kaikki on hyvin ja ystävykset pitävät aina toistensa puolta, mutta pinnan alla kuohuu vaarallisesti. Ystävyydessä on säröjä, jotka ajan myötä leviävät yhä suuremmiksi railoiksi. Trion keskinäisissä suhteissa on jotain pahasti vinksallaan…
 
Lukijalle käy heti ensisivuilta selväksi, että yksi tytöistä kuolee. Mutta kuka, ja miksi? Omituinen, vinoutunut valtapeli kietoutuu sivu sivulta auki ja lukija seuraa avuttomana tyttöjen moraalitonta, itsekeskeistä toimintaa - muut ihmiset ovat heille vain esteitä, jotka voi tarvittaessa raivata syrjään.   
 
Heidi Silvanin kirjoittama Tyhmästi tehty on psykologinen trilleri, jonka keskeisiä teemoja ovat kateus ja kosto. Päähenkilöt eivät ole yksiselitteisesti hyviä tai pahoja, vaan lähinnä epävarmoja, hukassa olevia ja kompleksisia. Kirja sopii luettavaksi yläkouluikäisille.