Yön kuningatar

Eletään vuotta 1915. Viktor on muuttanut äitinsä Margaretan kanssa Pariisista Helsinkiin. Hän tuntee olonsa yksinäiseksi: äiti on omissa maailmoissaan, samassa taloudessa asuva isoäiti suhtautuu Viktoriin kylmäkiskoisesti ja koulussa Viktoria kiusataan samassa pihapiirissä asuvan Algotin johdolla.

 

Viktorin äiti oli Pariisissa arvostettu oopperalaulaja, mutta Helsingissä töitä ei ole yhtä helppo löytää. Kun Margaretalle kuitenkin tarjotaan Yön kuningattaren roolia Venäläläisen teatterin Taikahuilussa, hän ottaa sen vastaan. Myös Viktor viihtyy teatterissa hyvin, ja ystävystyy lavastajan tyttären Agnesin kanssa. Sitten teatterissa alkaa tapahtua omituisia, selittämättömiä asioita. Erityisesti Yön kuningattaren läheisyydessä sattuu jatkuvasti erikoisia ja vaarallisia onnettomuuksia. Viktor kuulee käytävillä askeleita ja naisen laulua, vaikka ketään ei näy.

Teatterirakennuksen perustusten alle on piiloutunut jotain pahantahtoista ja kammottavaa… Uskaltaako Viktor selvittää, mistä on kyse? Voiko hän pelastaa äitinsä ennen kuin on liian myöhäistä?

 

Eva Frantzin kirjoittama Yön kuningatar tarjoilee lähihistoriaan sijoittuvaa jännitystä ja yliluonnollista kauhua. Sujuvasti etenevä teksti pitää lukijan otteessaan ensisivuilta lähtien: teos on pakko lukea loppuun, jotta saa tietää, miten Viktorille äiteineen käy. Teatterin kauhujen lisäksi kirjassa käsitellään myös kiusaamista, ulkopuolisuuden tunnetta ja yksinäisyyttä. Yön kuningatar sopii luettavaksi noin 9-vuotiaista ylöspäin.

Tähän kirjaan kannattaa tarttua -  jos uskaltaa…