Näkymätön Milanna

"Etukäteen Milanna oli yrittänyt kuvitella, miltä Näkymättömien kaupunki näyttäisi. Mutta hän ei ollut osannut kuvitella mitään senkaltaista, mitä nyt näki."

 

Milanna on ihan tavallinen tyttö, jos ei ota huomioon sitä, että hän on näkymätön. Milanna käy koulua, leikkii 3-vuotiaan pikkuveljensä kanssa, ja pukeutuu kuparista valmistettuun panssariin – kupari kun on ainoa materiaali, joka ei muutu hänen mukanaan näkymättömäksi.

Milanna luulee olevansa maailman ainoa näkymätön ihminen, kunnes hän tapaa Timin. Timi kykenee näkemään Milannan. Hän kertoo Milannalle myös uskomattoman uutisen: on olemassa ihan oikea Näkymättömien kaupunki! Milanna tarttuu heti tilaisuuteen, kun saa mahdollisuuden vierailla tässä mystisessä paikassa Timin kanssa. Siitä alkaa uskomaton seikkailu, jossa tarvitaan nokkeluutta, uusien ystävien apua – ja ennen kaikkea sydäntä.

Helena Immosen kirjoittama ja Nora Surojeginin kuvittama Näkymätön Milanna aloittaa kirjasarjan, jossa seikkaillaan kahden erilaisen maailman välillä. Näkymätön Milanna kertoo ystävyydestä, perheestä ja sisäisen kauneuden merkityksestä. Lumoava tarina sopii erinomaisesti luettavaksi alakouluikäisille ja sitä vanhemmille.